SON’s Ommetje

Bewegen móet! Makkelijk gezegd …

“Bewegen is goed. Ook voor mensen met een verminderde schildklierwerking.”, aldus Jeannette Lankhaar die onderzoek doet naar de relatie tussen beweging en fysieke fitheid van schildklierpatiënten. Ook in het webinar ‘Bewegen en sporten met schildklierklachten’, onderdeel van de Week van de Schildklier, is benadrukt dat bewegen je verder kan helpen. Zonder of mét klachten, tóch proberen zonder forceren.

Een wandelingetje is een hele goede en laagdrempelige manier om in beweging te komen en te blijven. Zoals prof. Scherder van de app Ommetje zegt: “Wandelen houdt je hersenen gezond”. Maar is dus ook goed voor de schildklier.

Daarom heeft SON, in het kader van het Week van de Schildklier-thema ‘Bewegen en sporten’, aangehaakt bij Ommetje van de Hersenstichting. SON heeft nu een eigen Ommetje-app:
SON’s Ommetje!

Wij hopen dat ‘SON’s Ommetje’ ons allen – alle mensen met een schildklieraandoening die mee willen doen – motiveert om dagelijks ‘met elkaar’ een ommetje te lopen. Of zo vaak als mogelijk is. Natuurlijk is 20 minuten mooi, maar 5 minuten kan ook een prestatie zijn!

LiselotteHet spits is afgebeten door Liselotte die eerder als sponsoractie De Fish Potato Run voor SON heeft gelopen. En nu de hoofdpersoon is in het webinarfilmpje Beweging. Op ‘mindere-schildklierdagen’ haalt Liselotte veel voldoening uit wandelen, lezen we in Liselottes verhaal.

Doe jij ook mee?

Hoe kun je meedoen? Download de app Ommetje (van de Hersenstichting) via de Google Play Store of App Store en meld je aan met de code: QBHLA (allemaal hoofdletters). Wanneer je Ommetje al gebruikt kun je in Teambeheer de code invoeren bij Team toetreden. Je komt dan ook in het team SON’s Ommetje-team.

Meer informatie en contact

Heb je vragen of opmerkingen over SON’s Ommetje, neem contact op met c.caron@schildklier.nl