Cyberpoli

In Nederland zal SON tijdens de Week van de Schildklier, samen met 'Artsen voor kinderen' en onze MAR (met name dr. P. van Trotsenburg, AMC) de nieuwe Cyberpoli voor schildklierpatiënten lanceren. 
Dit heuglijk feit vindt plaats op woensdag 27 mei 2015 tussen 15.00 uur en 16.30 uur in de Hector Treubzaal (H4-284) van het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam. De Cyberpoli voor schildklierpatiënten is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Artsen voor Kinderen en SON (m.n. dr. P. van Trotsenburg). 

Internationaal

Het TFI, de internationale koepelorganisatie voor schildklierpatiënten waar aan ook SON is verbonden organiseert de Dag en de Week van de Schildklier internationaal.
 
De internationale federatie van schildklierorganisaties (International Thyroid Federation (TFI)) vraagt wereldwijd aandacht voor de schildklier, in 2015 van 25 mei tot 31 mei. De TFI heeft de 25 mei tot de Dag van de Schildklier uitgeroepen (en aangemeld bij de United Nations (UN)) en deze valt dus jaarlijks in de Week van de Schildklier. Lees meer over de TFI en de 'World Thyroid Day' op de website van de TFI. De TFI viert zijn 50-jarig jubileum op 25 mei 2015.

Bijeenkomsten

Er wordt tijdens de Week van de Schildklier vele extra activiteiten en bijeenkomsten gepland door de regiowerkgroepen. Bekijk het overzicht in de WvdS Agenda.