Van 23 tot en met 28 mei 2016 is het de Week van de Schildklier. Dit jaar is het thema 'Kinderen en jongeren met Verworven Schildklierproblemen'.

De Schildklier Organisatie Nederland (SON) geeft in deze week voorlichting aan schildklierpatiënten, naasten van schildklierpatiënten en andere belangstellenden.

Schildklieraandoeningen bij kinderen

Er zijn aangeboren en niet-aangeboren schildklierafwijkingen. Deze laatste, ook wel een verworven schildklieraandoening genoemd, ontwikkelen zich op latere leeftijd.

Voordat een schildklieraandoening ontdekt wordt, heb je meestal al te maken met allerlei klachten. Zo kun je je heel moe voelen, kun je je niet concentreren, heb je het vaak koud, kom je aan of val je juist af. Ouders met kinderen met een schildklieraandoening zitten vaak met vragen en onzekerheden. Zal deze chronische ziekte invloed hebben op school, studie en relatie? Wat houdt dit in voor de rest van het leven van mijn kind?

Cyberpoli

Voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen of gewoon het vertellen van jouw verhaal kun je terecht op de Cyberpoli. Dit is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Heb je vragen of wil je nú iets weten over jouw chronische ziekte en je kan niet direct terecht bij een arts of specialist? Bezoek dan de Cyberpoli.

Agenda

Wil je meer weten of een keer een informatieve bijeenkomst bijwonen? In de Week van de Schildklier worden er overal in het land bijeenkomsten georganiseerd. Bekijk voor de bijeenkomsten en onderwerpen in de agenda op www.schildklier.nl. Wij hopen jou op één van deze informatieve bijeenkomsten te mogen verwelkomen!

Meer informatie

Op diverse plaatsen in het land staan Informatiestands of zijn bijeenkomsten georganiseerd. Kijk in onze agenda wat er bij u in de buurt is!