Claudia over bijschildklieroperatie (2)

Claudia schreef eerder over haar ervaring met de bijschildklierenoperatie in deel 1.

In afwachting van de operatie

“Medio april werd ik gebeld door de apotheek van het ziekenhuis om te kijken of mijn medicijnoverzicht nog update was. Ik moest alles opnoemen en de apotheker checkte of dit in de lijst stond. Dat was gelukkig zo. Ze gaf toen aan dat als ik opgenomen wordt voor de operatie ik de medicatie mee moest nemen.

Voorlichting over de anesthesie

De dag erna belde de anesthesist die vertelde hoe een en ander zit met de narcose. En ging kijken naar aanleiding van mijn verleden. Onder meer waarvoor ik allergisch ben. Ik heb allergieën voor drie soorten antibiotica. Hij vroeg ook naar mijn slaapapneu en naar mijn astma. Ik gaf aan dat ik aan het rommelen ben. Omdat ik in het verleden slaapapnue had en nog steeds astmatisch ben, wil hij dat ik na de operatie extra bewaakt word. Verder legde hij ook uit hoe het gaat met de narcose: je komt op de operatiekamer en krijgt een kapje op voor zuurstof. Via het infuus wordt dan een slaapmiddel ingespoten. De anesthesist gaf ook aan dat je nuchter moet zijn voor de operatie. Ik mag nog wel mijn medicatie innemen met een slokje water.

Verdere voorbereiding

Daarna werd ik gebeld door de verpleegkundige die checkte of de contactpersoon die geregistreerd staat voor mij nog steeds dezelfde is. Ze geven dan alleen informatie aan die contactpersoon door. De verpleegkundige vertelde ook dat je makkelijk zittende kleding mee moet nemen die je eenvoudig aan en uit kan trekken. Geen nagellak of make-up gebruiken en geen sieraden dragen. Er wordt tijdens de opname vaker bloed geprikt om je calciumgehalte in de gaten te houden.

Laat maar komen die operatie

Nu dit alles is besproken, mag de operatie wel komen wat mij betreft, ik ben er klaar voor. Ik heb twee weken na deze telefonische besprekingen de opnameafdeling gebeld om te kijken of er al iets bekend is. Nu is er nog geen datum, maar ze zijn aan het kijken voor een ‘bewaakt bed’, dus daar hangt het vanaf. Ik vroeg toen of ze kon aangeven wanneer het ongeveer kan zijn. Ze gaf aan: mei of juni. Het is nu april, dus nu afwachten.
Het zit eraan te komen. Spannend!”