Eén op de vijf schildklierpatiënten is een man. Mannen met een schildklieraandoening hebben natuurlijk voor een groot deel met dezelfde klachten en gevolgen te maken als vrouwen. Toch zijn er ook zaken die anders liggen, Fysiek, maar ook door hun eigen rol en beleving. Daarom fijn om ervaringen te delen. Wil jij je verhaal aan ons sturen? Neem contact op via communicatie@schildklier.nl.
Hier kun je de verhalen lezen van mannen met schildklierziekten.
Balanceren tussen Hyperthyreoïdie en MS

Hendrik-Jan Scholtens kreeg in 2001 de diagnose hyperthyreoïdie met een goedaardig uni nodulair struma. Na zes jaar startte hij met levothyroxine vanwege vermoeidheid, maar later bleek ook Multiple Sclerosis (MS) de oorzaak van zijn vermoeidheid. Ondanks aanvankelijke hoofdpijn lijkt Cytomel positieve effecten te hebben op zijn energieniveau. Wel heeft hij zijn dagritme aangepast vanwege MS.
Ik kreeg te horen “Het zit tussen je oren”

Pas na jaren van diverse klachten en therapie bij een psycholoog wordt bij Dick een trage schildklier vastgesteld. Levothyroxine behandeling herstelt hem grotendeels. Dick ervaart nog steeds sporadische vermoeidheid en ademhalingsproblemen tijdens het wandelen, zonder duidelijke oorzaak volgens de artsen.
‘Het schildklier-groepje is weer aan het vergaderen’

In de familie van Eelco en zijn broers komen veel schildklier-aandoeningen voor. Toch werd niet direct in de juiste richting gedacht toen de broers zich bij de diverse huisartsen meldden. Eelco vertelt over hun ervaringen en hoe zij hier als familie mee omgaan.
Het interview vond plaats in oktober 2023.
‘Ik voel me niet echt patiënt’
Met torenhoge TSH-waarden werkt Ben Kokhuis nog gewoon fulltime door. Ja, moe is hij wel. Hij heeft wel wat klachten, maar van het merendeel van de bekende schildklierklachten heeft Ben geen last. Nu hij eenmaal goed is ingesteld, heeft hij sowieso nergens last meer van. Hoe dan?
Het verhaal is gepubliceerd in magazine Schild, december 2019
‘Nog steeds foute cellen’

Als jonge, gezonde en sportieve man behoort Jeroen Meuwese (34) niet tot de grootste risicogroep op schildkliergebied. Over de bobbel in zijn nek maakt hij zich dan ook niet heel veel zorgen. Onterecht, blijkt later.