Mannen

Eén op de vijf schildklierpatiënten is een man. Mannen met een schildklieraandoening hebben natuurlijk voor een groot deel met dezelfde klachten en gevolgen te maken als vrouwen. Toch zijn er ook zaken die anders liggen, Fysiek, maar ook door hun eigen rol en beleving. Daarom fijn om ervaringen te delen. Wil jij je verhaal aan ons sturen? Neem contact op via communicatie@schildklier.nl.

Hier kun je drie verhalen lezen van mannen met schildklierziekten.


‘Het schildklier-groepje is weer aan het vergaderen’

Eelco met Graves

In de familie van Eelco en zijn broers komen veel schildklier-aandoeningen voor. Toch werd niet direct in de juiste richting gedacht toen de broers zich bij de diverse huisartsen meldden. Eelco vertelt over hun ervaringen en hoe zij hier als familie mee omgaan.

Het interview vond plaats in oktober 2023.


‘Ik voel me niet echt patiënt’

Ben Kokhuis

Met torenhoge TSH-waarden werkt Ben Kokhuis nog gewoon fulltime door. Ja, moe is hij wel. Hij heeft wel wat klachten, maar van het merendeel van de bekende schildklierklachten heeft Ben geen last. Nu hij eenmaal goed is ingesteld, heeft hij sowieso nergens last meer van. Hoe dan?

Het verhaal is gepubliceerd in magazine Schild, december 2019


Jeroen – ‘Er zijn helaas nog steeds foute cellen aanwezig’

Jeroen Meuwse

Als jonge, gezonde en sportieve man behoort Jeroen Meuwese (34) niet tot de grootste risicogroep op schildkliergebied. Over de bobbel in zijn nek maakt hij zich dan ook niet heel veel zorgen. Onterecht, blijkt later.