Trage schildklier

Lees hier de verhalen van Sylvia, Sandy, Rinske, Petra, Jacqueline en Ron, die alle vier een traag werkende schildklier hebben.

“Nu krijg ik de kans om weer een verhaal te hebben”

Petra

Petra heeft een schildklieraandoening en vertelt wat de invloed van medicijnen is op haar leven: ‘Ik heb energie dankzij spuiten en slikken. Elke ochtend slik ik mijn schildkliermedicatie en regelmatig spuit ik vitamine B12. Hierdoor kan ik sinds een paar jaar weer een fatsoenlijk leven leiden. Al blijft het zoeken naar de juiste balans.’

Onder het motto #KansenKrijgen vertellen patiënten over wat medicijnen of therapieën voor hun ziekte en hun leven betekenen op de website WeWordenBeter.

“Het zat níet tussen mijn oren!”

Sylvia

Sylvia

Na een zoektocht en wat rondbellen komt Sylvia uiteindelijk bij een endocrinoloog. ‘Wat een geweldige arts! Hij luisterde naar wat ik te zeggen had en zei: “Ja, u bent goed ingesteld als we naar de waarden kijken. Maar u voelt zich niet goed.” Hij keek verder dan de cijfers. Hij stelde voor om de T3/T4-combinatietherapie te proberen.

Lees meer

“Een beetje T3 erbij”

Sandy

‘Ik zei op een gegeven moment tegen mijn man: Als ik zoveel pijn moet hebben, dan hoeft het van mij niet meer. Ik was gewoon op. Geestelijk mankeerde ik niets, maar lichamelijk was ik een wrak.’

Lees meer

“Klieren”

Rinske

Rinske

‘Hoewel ik me tien jaar geleden niet eens bewust was van haar bestaan, heb ik haar de afgelopen tijd al vele malen gehaat. Ik leerde haar kennen toen ze me in eerste instantie belemmerde bij het krijgen van kinderen. Achteraf gezien bezorgt ze me al jaren koude rillingen.’

“Ik was depressief en vermoeid”

Jaqueline

‘Ik ging op mijn tandvlees de trap op, mijn haar viel uit en ik kreeg geheugenproblemen. Iedere zelfreflectie raakte ik kwijt. Het ging écht mis.’ Jaqueline Aggenbach is pas moeder en staat aan het begin van haar werkcarrière. Maar alles loopt fout.

Het verhaal van Jaqueline is gepubliceerd in magazine Schild, maart 2017.

Zeldzaam en raadselachtig, Hashimoto encephalitus

Ron

Is Hashimoto Encephalitis een aandoening die ’toevallig’ samen met de schildklierziekte van Hashimoto voorkomt? Of is er een direct ver-band? De wetenschap is er nog niet uit. We vertellen het verhaal van Ron van der Lans (39).

Het verhaal van Ron is gepubliceerd in magazine Schild, december 2013.