Folders


brochures

 

Brochures

Alle brochures hebben een standaardprijs van €4,50 (niet-donateurs €6,50), tenzij anders vermeld. Prijzen zijn inclusief verzendkosten.

De brochures van SON zijn tot stand gekomen door medewerking van diverse hoogleraren en artsen. Met dank!

 • Hypothyreoïdie (02)(32 blz.)
  Hoofdstukken over symptomen, onderzoek en diagnose, schildklierhormoonpreparaten, voeding en gewicht en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • Hyperthyreoïdie (07)(36 blz.)
  Hoofdstukken over de ziekte van Graves, Graves' oftalmopathie (oogziekte), toxisch multinodulair struma (ziekte van Plummer), toxisch adenoom, overige oorzaken van hyperthyreoïdie en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • De behandeling met radioactief jodium (02a)(20 blz.)
  Hoofdstukken over radioactiviteit en radioactief jodium, de werking daarvan, behandelmethoden van hyperthyreoïdie, veelgestelde vragen, leefregels, nabehandeling en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • Ziekten van de bijschildklieren (03)(12 blz.)
  Hoofdstukken over hyperparathyreoïdie, hypoparathyreoïdie en MEN 1/MEN 2-syndroom (Multiple Endocriene Neoplasie) en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • Schildklierziekten en psychische klachten (04)(24 blz.). Tijdelijk niet verkrijgbaar.
  Hoofdstukken over schildklier en de geest, de relatie tussen psyche en schildklier, directe en indirecte psychische gevolgen, diagnose en behandeling, psychisch of psychiatrisch, psychische en psychiatrische klachten bij hypo- en hyperthyreoïdie, ervaringen van patiënten, dagboeknotities van een arts en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • 100 vragen over schildklierziekten (05)(36 blz.). Tijdelijk niet verkrijgbaar.
  100 vragen (en antwoorden) over schildklierziekten, over hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, struma, nodus en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • Schildklierkanker (2013) (09)(24 blz.)
  Hoofdstukken over knobbels, cysten en gezwellen in de schildklier, oorzaken en symptomen, onderzoek en diagnose, typen schildklierkanker, behandeling, verhaal over beleving ziekte en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • Medicijnen bij schildklieraandoeningen en de oogziekte van Graves (10)(60 blz.)
  Hoofdstukken over de schildklier, over hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie en de oogziekte van Graves en over de behandeling en de medicijnen. Verder algemene hoofdstukken over het gebruik van medicijnen en het gesprek met uw arts. Ook is er een medicijnindex met de genoemde medicijnen toegevoegd.
 • Schildklier en zwangerschap (2014) (11)(28 blz.)
  Hoofdstukken over schildklieraandoeningen en zwangerschap, invloeden van schildklieraandoeningen op de foetus, veelgestelde vragen, schildklier en postnatale depressie en een verklarende woordenlijst van medische termen.
 • Brochure Oogziekte van Graves in Perspectief
 • Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan heeft de Nederlandse Vereniging van Graves Patiënten (NVGP) een speciale brochure uitgegeven. Met teksten uit voorgaande Graves Bulletins die allerlei aspecten van de oogziekte behandelen. 
 • CHT Wat is dat?  Tijdelijk niet verkrijgbaar.
  Voor ouders: Deze brochure bevat veel informatie over de aandoening CHT en is geschreven voor volwassenen.
  Kosten: €3,50
 • CHT Kinderbrochure: Gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar met CHT. Gemaakt door studenten pharmaceutische wetenschappen van de Universiteit van Utrecht. 
  Kosten: €3,50
  Geschreven in voor deze leeftijdsgroep heldere taal, zodat ze gebruikt kunnen worden voor spreekbeurten en uitleg aan vriendjes/vriendinnetjes, school, sport, etcetera.
 • CHP Wat is dat?
  Voor ouders: Deze brochure bevat veel informatie over de aandoening CHP en is geschreven voor volwassenen. 
  Kosten: €3,50
 • CHP Kinderbrochure: Gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar met CHP. Gemaakt door studenten pharmaceutische wetenschappen van de Universiteit van Utrecht. 
  Kosten: €3,50
  Geschreven in voor deze leeftijdsgroep heldere taal, zodat ze gebruikt kunnen worden voor spreekbeurten en uitleg aan vriendjes/vriendinnetjes, school, sport, etcetera.

Kijk ook bij de boeken en multimedia