24HourSportChallenge voor schildklierkankeronderzoek

Eelco Franckaert gaat op zaterdag 23 januari 2021 – precies 2 jaar na de operatie van zijn vrouw – 24 uur non-stop sporten ten bate van schildklierkankeronderzoek.

Eelco: ”Twee jaar geleden zijn wij als gezin getroffen door uitgezaaide schildklierkanker bij mijn vrouw, gelukkig gaat het mede dankzij goede behandelingen aan het UMC Utrecht al een stuk beter met haar. Echter is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Er is nog steeds veel onderzoek nodig voor schildklierkanker. Daarom wil ik graag een bijdrage leveren aan nieuw onderzoek waaraan de artsen die mijn vrouw hebben geopereerd werken. Nu alle evenementen continu worden geannuleerd, ga ik iets doen waarbij corona niet in de weg staat.”

Het is de bedoeling dat Eelco op de 23e om 04.00 uur ’s nachts start in Hulst. Hij gaat dan

  • 300 km fietsen
  • 40 km schaatsen
  • 5 km zwemmen
    en als afsluiting een volledige marathon doen:
  • 42 km hardlopen

’s Nachts om 04.00 uur komt hij weer aan in Hulst … Hoewel Eelco wel vaker lang achter elkaar sportte, is een 24uurs challenge ook voor hem extreem. Het wordt spannend, met name de marathon aan het eind. Hij is dan ook al vanaf begin november in training onder de professionele leiding van trainer/coach Lorenzo d’Hont en sportdiëtiste Vera Wisse.

STEUN EELCO
bij zijn mega-challenge en steun schildklierkankeronderzoek via de donatiepagina https://www.geef.nl/nl/actie/24hoursportchallenge

 

Uniek schildklierkankeronderzoek

Eelco gaat strijden om zoveel mogelijk geld op te halen voor een uniek onderzoek. In dit onderzoek worden mini-orgaantjes gekweekt uit schildklierkankercellen die persoonlijke eigenschappen van een patiënt bevatten. Met deze mini-orgaantjes kan er gekeken worden naar nieuwe en de meest optimale behandelstrategie voor een patiënt met papillair schildklierkanker. Het onderzoek is een samenwerking tussen het UMC Utrecht en het Hubrecht Instituut,

In dit filmpje geven de professoren Vriens en Borel Rinkes meer uitleg over het onderzoek.

 

Informatie en contact over Schildklierkanker
Op deze website van Schildklier Organisatie Nederland vind je uitgebreide en betrouwbare informatie over schildklierkanker en informatie om in contact te komen met andere mensen met schildklierkanker.