Lancering cyberpoli voor jongeren met schildklier vragen - keywords

Eindelijk is 'ie er, de digitale poli voor jongeren met een schildklieraandoening. De nieuwe Cyberpoli wordt gelanceerd op woensdag 27 mei om 15.00 uur in het Emma Kinderziekenhuis AMC te Amsterdam tijdens de Week van de Schildklier. Dit aanspreekpunt is 24/7 beschikbaar en helpt jongeren met hun vragen over de schildklier.

Digitale poli

De digitale poli voor kinderen met een aandoening van de schildklier of hypofyse (als deze leidt tot een te traag werkende schildklier) is mogelijk gemaakt door Stichting Artsen voor Kinderen, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, het AMC en Schildklier Organisatie Nederland, de patiëntenorganisatie voor schildklier-patiënten.

Altijd terecht

Niet hoeven wachten tot de controle van de specialist, maar altijd terecht kunnen met je vragen over je ziekte, de combinatie met school en studie, het omgaan met vrienden en schoolgenoten of collega's. Andere kinderen ontmoeten en in je eigen woorden met elkaar en met leraren en artsen chatten over wat jou bezighoudt. Dat is de belangrijkste meerwaarde van de Cyberpoli, te vinden op www.cyberpoli.nl. Er is direct contact. Aan de poli zijn artsen, verpleegkundigen, orthopedagogen en natuurlijk jonge schildklierpatiënten als ervaringsdeskundigen verbonden.

De cyberpoli voor jonge schildklierpatiënten is onderdeel van een project waarbij meerdere cyberpoli's voor diverse ziektebeelden zijn ondergebracht.

Week van de Schildklier

In de week van de Schildklier van 25 tot en met 30 mei staan in veel Nederlandse ziekenhuizen vrijwilligers van Schildklier Organisatie Nederland (SON) in herkenbare stands om belangstellenden te informeren over schildklieraandoeningen. Praktische adviezen over medicatie, de relatie met je huisarts en specialist, de overgang van kinderarts naar internist. Zomaar wat vragen waarbij je hulp krijgt van de vrijwilligers van SON. Bezoek de informatiestands en bijeenkomsten die in de Week van de Schildklier 2015 door het hele land gehouden worden.