kanker voorbij

Anke van Haften, schrijver van het boek: “Het leven na kanker gaat met vallen en opstaan. Soms ben ik boos, op iedereen die het niet begrijpt en op mezelf dat ik me dat aantrek. Soms kom ik de trap niet af en andere dagen loop ik fluitend door de stad. Soms moet ik huilen van frustratie en op andere dagen lach ik mezelf uit. Soms spuw ik vuur maar vaak vraag ik om heel veel liefde of juist andersom. Ik ben onberekenbaar als het gaat om stemmingen. Maar daarentegen ben ik er nog en is het leven, nooit saai.”

Schildklierkanker - keywords

Woensdag 28 februari was het wereldwijd ‘Rare Disease Day’, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor zeldzame aandoeningen. Schildklierkanker is er één van. Op deze dag hebben het Kankercentrum Nederland (IKNL), zorgprofessionals en patiëntorganisaties (VSOP en NFK) hun rapport ‘Kankerzorg in beeld; zeldzame kanker’ gepresenteerd met hierin tien essentiële aanbevelingen om de vaak slechte prognose van deze groep patiënten te verbeteren.

vragenuurtje

Op Wereldkkankerdag, 4 februari jl. is Daniëlle Dercks van het schilldklierkankerspreekuur van SON twee uur lang - van 10 tot 12 uur - extra telefonisch bereikbaar geweest voor iedereen die vragen heeft over schildklierkanker. Daniëlle is ervaringsdeskundige, heeft zelf in 2014 de diagnose schildklierkanker gekregen en is sinds eind 2015 vrijwilliger bij SON. Marika Porrey, voorzitter schildklierkankerwerkgroep en ook ervaringsdeskundige, was ook stand by. 

Schildklierkanker - keywords

SON-werkgroep Overijssel organiseerde in Isala Zwolle een informatie-avond op woensdagavond 19 april 2017. Een succesvolle avond met ongeveer 50 geïnteresseerde bezoekers. Omdat schildklierkanker een relatief zeldzame aandoening is zijn we zeer tevreden met dit aantal. De mensen kwamen uit alle hoeken van het land.

Schildklierkanker - keywords

In het UMC Utrecht is voor de 100e keer een schildklieroperatie met behulp van een robot uitgevoerd.
Patiënten hebben met deze manier van opereren een cosmetisch beter resultaat. Ze houden er geen opvallend litteken in de hals aan over, maar slechts een klein litteken in de oksel.