We gaan er allemaal vanuit dat je, vooral bij langdurig gebruik van dezelfde medicijnen, altijd de juiste medicijnen van je apotheker meekrijgt. Maar is dit ook echt zo?  

In het magazine De Schild van september 2016, een artikel over de rechten die je als patiënt hebt als het om je medicatie gaat. Mag een apotheek jou zomaar een ander merk meegeven? En als dat gebeurt, welke stappen kun je ondernemen? Zeker ook wanneer er ineens kosten in rekening worden gebracht.

We laten Eveline Hoebe aan het woord, die in een soortgelijke situatie terechtkwam. Zij deelt haar verhaal, omdat bij haar de angst leeft dat dit ook andere patiënten kan overkomen.

In dit artikel kun je ook lezen waar je op moet letten en waar je terecht kunt met klachten. Belangrijk is in ieder geval, dat je niet te lang wacht met het indienen van een klacht. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om te achterhalen wat er nu precies is gebeurd. 

Schild ontvangen?

Wil je het magazine thuis ontvangen? Word dan donateur! Donateurs ontvangen 4x per jaar het Magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de magazines die dat jaar al zijn verschenen.

In 2016 bedraagt de donatie 34,00 euro. Bij automatische incasso betaal je slechts 30,75 euro. Lees meer over aanmelden als donateur.