Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland, dat een keer per kwartaal verschijnt. 

In de september uitgave 2016 van Schild staat onder meer informatie over:

  • Schildklierkanker: "Dat ik niet meer kon zingen, vond ik heel erg."Thea Eilander had schildklierkanker. Na de operatie blijkt een van haar stembanden verlamd te zijn.
  • Niet je vertrouwde medicijn bij de apotheker: Bij de apotheek kijg je ineens een ander middel mee dan je vertrouwde medicijn. Mag dat wel? Wat kun je doen. In Praktisch vertelt Eveline Hoebe haar verhaal en vertellen we wat je rechten zijn. 
  • Overstap Thyrax: De productie van Thyrax is nog steeds niet op orde, terwijl de voorraad leegloopt en de uiterste houdbaarheidsdatum in zicht komt. Bijna iedereen moet nu overstappen. In Thyrax-tekort lees je de stand van zaken, achtergrondinformatie en tips voor de overstap. 
  • Downsyndroom en schildklierwaarden: Vijftig procent van de mensen met Downsyndroom heeft afwijkende schildklierwaarden. "Je hebt dan een kind met niet alleen een genetische afwijking, maar ook nog een chronische aandoening. Het is een zorg erbij,"vertelt dr. Tonnie Coppus in Interview. 
  • Zwangerschap en afwijkende schildklierwaarden: Miskramen, onvruchtbaarheid, vroeggeboorte, stuitligging, zwangerschapsvergiftiging en perinatale sterfte ... Zwangerschap en afwijkende schilklierwaarden gaan niet altijd goed samen. In dit nummer van Schild twee artikelen over verschillende onderzoeken hiernaar. 

Donateurs

Donateurs van Son ontvangen 4x per jaar het Magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de magazines die dat jaar al zijn verschenen. In 2016 bedraagt de donatie €34,00. Bij automatische incasso betaal je slechts €30,75.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@schildklier.nl of te bellen naar 085 - 489 12 36 (ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur).

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn €4,95.