Schild Magazine juni 2017

In de nieuwe Schild van juni kunt u onder meer het volgende lezen:

  • Gewoon een puber of toch ziek? De 15-jarige Meike heeft last van concentratieverlies, moeheid, gewichtsschommelingen, opvliegers … ‘Als iedereen met jas aan op de fiets zat, fietste ik zonder.’ De oorzaak blijkt de ziekte van Graves.  
  • Zwangerschap en schildklier – Onderzoek biedt nieuwe inzichten in schildklierstimulatie tijdens zwangerschap.
  • 'Ik dacht meteen aan mijn schildklier’, vertelt Nina Obrink in Praktisch, ‘tot ik het spotje hoorde van Wereld Diabetesdag.’ Je ‘rest’klachten zijn niet per se gelinkt aan je schildklier. Veel schildklierpatiënten hebben een of meer auto-immuunziekten. Hoe kom je daar dan achter? En heeft het effect op elkaar?
  • Het onderzoek naar de gevolgen van het Thyrax-tekort is afgerond. ’35 procent van de patiënten voelde zich na zes weken slechter.’ Deze en andere uitkomsten van het onderzoek lees je in dit nummer.
  • Arts en onderzoeker over de gevolgen van het Thyrax-tekort: ‘Zoiets mag nooit meer gebeuren.' We blikken terug met prof. dr. Eric Fliers en dr. ir. Joke Korevaar op het tekort en het onderzoek. Wat kunnen we hiervan leren?
  • En je Tirosint capsule met levothyroxine doorknippen of snijden om nog beter te kunnen doseren? Niet doen! Waarom niet? Dat lees je in Feit of Fabel. 

De nieuwe Schild komt rond 22 juni uit. Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen. In 2017 bedraagt de donatie € 34,00. Bij automatische incasso betaal je slechts € 30,75.

Aanmelden kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn € 4,95.