Wereldkankerdag 4 februari - keywords

Waarom staat deze foto ondersteboven? Omdat SON aandacht wil vragen voor Wereldkankerdag (4 februari). Kanker zet je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving (schildklier)kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor meer informatie. 

Jouw profiel ook op z’n kop?

Laat jij ook zien dat jouw wereld op z'n kop staat of dat je iemand die met kanker is geconfronteerd een hart onder de riem wilt steken? Zet dan ook je profielfoto op social media op z'n kop. Neem ondersteboven een foto van jezelf of draai je foto in je fotogalerij of verkenner. 
Gebruik als hashtags #wathebjijnodig en #wereldkankerdag.

Speciale SON-Nieuwsbrief en extra vragenuurtje schildklierkanker

SON heeft 1 februari een speciale nieuwsbrief over schildklierkanker verstuurd aan donateurs en abonnees. Als je de SON-nieuwsbrief nog niet ontvangt, kun je je hier aanmelden. 
Op zondag 4 februari is SON-ervaringsdeskundige Daniellle Dercks twee uur extra telefonisch bereikbaar, van 10 tot 12 uur, voor vragen over schildklierkanker. Lees meer >>

Vraag Vandaag op Wereldkankerdag

Op 4 februari kun je Vraag Vandaag volgen. Een online live-programma rondom kanker gepresenteerd door Lieke van Lexmond, met een chatteam van experts om al jouw vragen live te beantwoorden. Vraag Vandaag is op 4 februari te zien van 15:00-15:45 uur op kwf.nl/wereldkankerdag

In Vraag Vandaag geven Ruud Feltkamp en Monic Hendrickx samen met onderzoekers in begrijpelijke taal antwoord op vragen over kanker. Daarnaast zit er een team van experts voor je klaar om live mee te chatten.