3e-jaars verpleegkundigen organiseerden 17 januari jl. een goede doelen-actie voor Schildklier Organisatie Nederland en haalden €385 op!

Goed doel

Verpleegkundige Charissa: “Voor een opdracht van onze opleiding MBO-Verpleegkunde bij Landstede Harderwijk moesten wij geld inzamelen voor een goed doel. De klas heeft, na een aantal pitches voor elkaar, besloten dat het Schildklier Organisatie Nederland werd.

Omdat ik zelf geboren ben met CHT - een aangeboren schildklierziekte - en de moeder van een klasgenoot ook een schildklieraandoening heeft, hebben wij hierover verteld. De klas vond het belangrijk dat er meer erkenning en herkenning komt voor mensen met een schildklieraandoening.

Met de verloting van mooie prijzen, een emballageactie bij een supermarkt en de verkoop van arretjescake en kipnuggets hebben we €385 bij elkaar gebracht.”

Bijeenkomst organiseren

Schildklier Organisatie Nederland vindt het een geweldig initiatief van de verpleegkundigen in spé en wil hen bij deze hartelijk bedanken. Rietje Meijer, directeur SON: “Met dit bedrag kunnen we in 2019 een mooie bijeenkomst organiseren voor (ouders van) kinderen en jongeren met een schildklieraandoening, samen met twee specialisten van het Emma Kinderziekenhuis.”

Eigen sponsoractie?

Wil je SON ook steunen door een actie op te zetten? Neem contact op via info@schildklier.nl

 

goeddoel verpleegkundigen 17012019 3