Oproep: handige apps en websites voor schildklierpatiënten?

Schildklier Organisatie Nederland en Patiëntenfederatie Nederland* zoeken waardevolle apps en websites voor mensen met een schildklieraandoening. Denk aan medicijnenapps, activiteiten- of voedingsmeters.

  • Heb je een schildklieraandoening (of een naaste)?
  • Zijn er apps of websites die jou of je naaste helpen in het omgaan met deze ziekte?
  • En zou je deze producten aanbevelen aan andere mensen?

Antwoord je drie keer ja?

Vul dan deze online vragenlijst in. Dit kost ongeveer 5 minuten. De apps en websites verzamelen wij op de website van SON en op digitalezorggids.nl, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Ga naar de vragenlijst

 

Waarom doen we dit?

Patiëntenfederatie Nederland en Schildklier Organisatie Nederland vinden het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken. Digitale zorg kan mensen actief betrekken bij hun gezondheid en hun behandeling. Het biedt gemak, veiligheid, inzicht in de eigen gezondheid en stelt mensen in staat gezonde keuzes te maken.

DigitaleZorgGids.nl (DZG) wil mensen wegwijs maken in de wereld van digitale zorg. Daarbij wi DZG onder meer duidelijk maken welke apps goed zijn of worden aanbevolen door anderen. Patiëntenfederatie Nederland werkt hiervoor aan een verbeterde aanpak. Dit doet zij in samenwerking met patiëntenorganisaties, zoals ook met SON. De uitvraag naar apps en websites is hiervan onderdeel.

DigitaleZorgGids.nl wordt ook ingezet om mensen:

  • meer mediawijs te maken zodat zij zelf digitale zorg beter kunnen beoordelen op veiligheid en betrouwbaarheid
  • te informeren over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO) en MedMij
  • te helpen kiezen voor een PGO die bij hem of haar past

*Schildklier Organisatie Nederland is lid van de koepelorganisatie Patiëntenfederatie Nederland.