Hoe bekend ben jij met wetenschappelijk onderzoek?

We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Medisch wetenschappelijk onderzoek probeert een vraag over ziekte en gezondheid te beantwoorden. Dit kan helpen om de zorg te verbeteren, maar kan ook belangrijk zijn voor je eigen behandeling.

We zijn benieuwd hoe bekend jij bent met dit soort onderzoeken. En wat voor jou belangrijk is om wel of niet mee te doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek. Ook als je nog nooit hebt meegedaan aan dit soort onderzoeken vragen we je om deze vragenlijst in te vullen. Ook dat geeft ons belangrijke inzichten.

Keuzehulp

We willen met de resultaten van het onderzoek een keuzehulp maken waarmee we je helpen om een keuze te maken om mee te doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Jouw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Alleen de onderzoekers hebben toegang tot jouw (geanonimiseerde) antwoorden.

Ga naar de vragenlijst

Achtergrond

Het vinden van deelnemers voor medisch-wetenschappelijk onderzoek is belangrijk. De wetenschappelijke bewijslast over bijvoorbeeld de veiligheid en effectiviteit van behandelingen is nodig voor nieuwe of verbeterde behandelingen voor schildklierziekten. Het is daarom belangrijk dat patiënten meer bekend zijn met medisch wetenschappelijk onderzoek en het nut hiervan in het algemeen. Maar met dit project willen we ook patienten beter kunnen toerusten, zodat het gesprek over medisch-wetenschappelijk onderzoek in de spreekkamer gelijkwaardig verloopt en de patiënt zelf goed kan afwegen of hij/zij mee wil doen.

Het betreft hier een samenwerkingsproject van Crohn & Colitis NL, Diabetesvereniging Nederland en Schildklier Organisatie Nederland.