Impact van kanker, ook bij schildklierkanker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Het thema voor 2023: aandacht voor de impact van kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk maar vaak is het ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er diverse vormen van zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar zijn.

Schildklierkanker

Visiedocument Schildklierzorg

De werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland (SON) heeft een visiedocument geschreven ‘Expertzorg voor schildklierkanker‘.
In het visiedocument zetten we uiteen waarom expertzorg voor schildklierkanker noodzakelijk is en hoe dit er uit moet zien vanuit het perspectief van ervaringsdeskundige schildklierpatiënten. Met deze visie wil SON bijdragen aan de ontwikkelingen om in Nederland de best mogelijke en toekomstbestendige zorg voor patiënten met (verdenking op) schildklierkanker te realiseren.

Ziekenhuizen voor Schildklierkanker

Schildklierkanker is een zeldzame kankersoort. Het is belangrijk dat behandeling van schildklierkanker plaatsvindt in een ziekenhuis met voldoende kennis en ervaring.

Ga naar het overzicht
Vraagbaak schildklierkanker

Vraagbaak voor schildklierkankerpatienten

Als je schildklierkanker hebt en loop rond met vragen, dan kun je je vraag ook stellen aan artsen van het Antoni van Leeuwenhoek en het UMC Utrecht op kanker.nl SON heeft, samen met Patiëntenplatform Zeldzame Kankers en kanker.nl, een groep professionals bereid gevonden om vragen van patiënten online te beantwoorden.

Lees meer over de vraagbaak

Doneer je ervaring

Zet jouw kennis over en ervaring met kanker in voor een beter leven en betere zorg voor mensen de kanker hebben (gehad).

Ga naar doneer je ervaring

Informatie over schildklierkanker staat op de website van Schildklier Organisatie Nederland, ontwikkeld in samenwerking met kanker.nl

Waar vind je zorg en ondersteuning?

Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma’s die je kunnen helpen. Deze informatie komt uit de Verwijsgids Kanker.

https://www.kanker.nl/vind-hulp-bij-kanker