Schild magazine december 2019

In de Schild van december kun je naast de vaste rubrieken, onder meer het volgende lezen:

  • Ben Kokhuis heeft een traag werkende schildklier, maar nagenoeg nergens last van: ‘Ik ben niet het standaardplaatje.’
  • Veel schildklierpatiënten hebben last van stemmingswisselingen, neerslachtige gedachtes of depressies. Hoe kan dat? Je leest het in Uitgelicht.
  • Soms ontvangt SON een extra donatie of laat iemand SON een (deel van zijn/haar) erfenis na. In Praktisch vertelt Yvonne (94) waarom zij dit doet en lees je hoe dit werkt.
  • Het recht op gelijke behandeling regelt dat chronisch zieken en gehandicapten niet mogen worden achtergesteld. In In je recht lees je wat dit betekent.
  • Steeds meer gemeenten en zorgverleners maken werk van positieve gezondheid. Ook Henk Smid, directeur van ZonMw is enthousiast over deze nieuwe definitie. ‘Het gaat uit van het vermogen van mensen om hun leven in te richten.’ In Interview lees je hier meer over.
  • De ziekte van Graves is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van hyperthyreoïdie. Welke behandelmethoden zijn er? Wat zijn de verschillen? Welke behandeling kies je wanneer? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Je leest het in Medisch.
  • Is stress van invloed op het ontwikkelen van auto-immuun schildklierziekten? Dat dit niet zo zwart-wit is, lees je in Feit of Fabel.

En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als: Tips & Tricks, In je recht, Columns en Feit of Fabel?

Donateurs ontvangen het magazine Schild gratis

Schild is het magazine van Schildklier Organisatie Nederland – gratis voor donateurs – dat eens per kwartaal verschijnt. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen.

Voor 2020 is de bijdrage € 34,80 of €2,90 per maand (bij automatische incasso); u betaalt € 36,00 bij betaling na ontvangst factuur.

Aanmelden als donateur kan als volgt:


Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geïnteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 – 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 – 12.30 uur.

Nabestellen

U kunt ook een ‘Schild’ nabestellen via de webshop . De kosten zijn € 4,95.