Schildklierkanker – activiteiten

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Op dit moment leven 850.000 mensen in Nederland met de gevolgen van deze ziekte. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen. Schildklierkanker is een zeldzame kankersoort.

Het thema voor 2024: Verder leven met kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk maar vaak is het ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er diverse vormen van zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar zijn. 

Schildklierkanker

De werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland organiseert rondom Wereldkankerdag twee online momenten waarin je elkaar digitaal kunnen ontmoeten. Heb je behoefte om je verhaal of vragen te delen neem deel aan één van deze activiteiten.

De Nationale Activiteitenagenda

Gelukkig zijn er in Nederland tal van organisaties die ondersteuning en zorg bieden aan mensen met kanker en hun naasten. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van speciale activiteiten.

Lees alles over Wereldkankerdag 2024

Waar vind je zorg en ondersteuning bij schildklierkanker?

Visiedocument

Wij hebben een visiedocument geschreven over expertzorg rondom schildklierkanker. In het visiedocument zetten we uiteen waarom expertzorg oor schildklierkanker noodzakelijk is en hoe dit er uit moet zien vanuit het perspectief van rrvaringsdeskundige schildklierpatiënten. Met deze visie wil SON bijdragen aan de ontwikkelingen om in Nederland de best mogelijke en toekomstbestendige zorg voor patiënten met (verdenking op) schildklierkanker te realiseren.

Ga naar het visiedocument

Ziekenhuizen voor Schildklierkanker

Schildklierkanker is een zeldzame kankersoort. Het is belangrijk dat behandeling van schildklierkanker plaatsvindt in een ziekenhuis met voldoende kennis en ervaring.

Ga naar het overzicht expertisecentra schildklierkanker

Vraagbaak voor schildklierkanker-patienten – Schildklier Organisatie Nederland (SON)

Lees meer over schildklierkanker