Schildklierkanker contactdag zaterdag 29 februari

Op 29 februari a.s. organiseert de schildklierkanker werkgroep van Schildklier Organisatie Nederland (SON) een contactbijeenkomst voor schildklierkanker. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor (ex-)schildklierkankerpatiënten en hun naasten. We willen graag een platform bieden waarin we ervaringen rondom schildklierkanker met elkaar kunnen delen en elkaar kunnen steunen. Daarnaast zorgen we deze middag voor een interessant en gevarieerd programma.

Zeldzameziektendag

De datum van 29 februari is gekozen omdat het dan de internationale Rare Disease Day – zeldzameziektendag – is. Op deze dag wordt internationaal aandacht gevraagd voor zeldzame ziektes. Lees meer over Rare Disease Day op https://www.rarediseaseday.org/.

Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats op een prachtige locatie van Landgoed de Horst in Driebergen.

Programma

Naast een presentatie door zorgspreker-arts Sander de Hosson worden twee workshops aangeboden. Annemarie van den Berg is coach en ervaringsdeskundige. Zij coacht onder andere mensen die na de diagnose kanker hun leven weer willen oppakken en de levensvragen die daarbij kunnen spelen.

Desiree Schellekens is Hatha Yoga docente en Energetisch Therapeut. Desiree Schellekens geeft een workshop Mindfulness waardoor je meer rust kunt ervaren en kan genieten in het ‘hier en nu’.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over de contactdag en aanmelden in de Agenda.

In verband met de organisatie verzoeken wij u zo snel mogelijk aan te melden. Het aantal deelnemers is beperkt, nl. maximaal 50.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Sanofi-Genzyme.

Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland (SON)

Voor (ex-)patiënten met schildklierkanker is er binnen SON een werkgroep schildklierkanker. De werkgroep houdt zich bezig met het organiseren van lotgenotencontact, informatiebijeenkomsten en realiseert kennisontwikkeling over schildklierkanker en behandeling. Tevens onderhoudt de werkgroep contacten met expertisegroepen, gespecialiseerde ziekenhuizen en artsen en collega-organisaties nationaal en internationaal. Als patiëntenvertegenwoordiging wordt de werkgroep schildklierkanker regelmatig betrokken bij onderzoek naar schildklierkanker.