Week van de Schildklier: wat weet jij over de schildklier?  

We zijn enthousiast over het grote aantal ziekenhuizen dat medewerking verleent aan de Week van de Schildklier, van dinsdag 21 mei – zaterdag 25 mei.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers staan klaar om te luisteren naar ervaringen en je vragen te beantwoorden op 17 locaties in het land: Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Zutphen, Arnhem, Purmerend, Amersfoort, Nieuwegein, Rotterdam, Delft, Leiderdorp, Terneuzen, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Uden en Breda.

Informatiebijeenkomsten organiseren we samen met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Flevo Ziekenhuis in Almere en Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn.

Een volledig overzicht van alle activiteiten staat in de Agenda.

Kennis helpt je verder

Een schildklieraandoening kan iedereen overkomen. Daarom is het extra belangrijk dat iedereen kennis heeft van het orgaan en de klachten bij een niet goed werkende schildklier. Ondanks dat ruim 700.000 mensen in Nederland een schildklieraandoening hebben is er nog veel onbekendheid over de schildklier. Onder de slogan ‘Het zal je schildklier maar zijn’ wil Schildklier Organisatie Nederland daar met de Week van de Schildklier verandering in brengen. Door bijeenkomsten en informatiestands willen we het publiek bewust maken van de schildklier en mensen met klachten inzicht geven en handvatten bieden. Ook is de Week van de Schildklier bedoeld om mensen met een schildklieraandoening te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 

Test je kennis 

Speciaal voor de Week van de Schildklier heeft Schildklier Organisatie Nederland (SON) een quiz ontwikkeld waarmee mensen hun kennis over de schildklier kunnen testen. De quiz is in te vullen via de website schildklier.nl, in informatiestands door het hele land en via social media.  

Afsluitend op de Week van de Schildklier organiseert SON een workshop tijdens het congres Dag van de Vrouwengezondheid. Dorenda van Dijken (gynaecoloog) en Peter Bisschop (internist-endocrinoloog) richten zich tijdens de workshop ‘De vrouw en haar schildklier’, op de complexe interactie tussen schildklieraandoeningen en verschillende aspecten van de vrouwelijke gezondheid zoals de overgang.  Je kunt je nog aanmelden!