Wereld Schildklierdag

Op 25 mei 2022 is het voor de 15e keer ‘Wereld Schildklierdag’ (World Thyroid Day). Een dag waarop nationale en internationale schildklierorganisaties het bewustzijn over schildklierziekten willen vergroten en extra aandacht vragen voor het belang van tijdige diagnose, behandeling en preventie.

Psychische klachten

Schildklier Organisatie Nederland (SON) doet hier graag aan mee. SON heeft als speerpunt vroegtijdige diagnose. Het gebeurt nog te vaak dat mensen met klachten die kunnen duiden op een schildklieraandoening jaren blijven rondlopen zonder adequate diagnose. Met als gevolg een (veel) lagere kwaliteit van leven dan (waarschijnlijk) nodig is.

Wij weten uit ervaring ook hoe groot de impact kan zijn van een schildklierziekte. Bij een deel van de mensen leidt dit tot psychische klachten. Door de aandoening zelf en door het hebben van deze chronische ziekte. Het thema van deze Week van de Schildklier (19 t/m 25 mei) is ‘Schildklier en psychische klachten’. Het webinar met twee ervaringshalen van Bartke en Ilse laat goed zien wat er met het brein gebeurt en hoe zwaar de impact kan zijn op de gezinssituatie en het dagelijks leven.
Lees meer >>

Livestream schildklieroperatie

De Wereld Schildklierdag sluit de Week van de Schildklier af. Speciaal voor deze gelegenheid presenteert het Zuyderland MC een livestream van een schildklieroperatie. Volg deze op de Facebookpagina van het Zuyderland MC.
Terugkijken kan: zodra de video op YouTube staat, maken we dit bekend.