Wereldkankerdag 4 februari

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Wereldkankerdag is officieel dé dag om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, het zo vroeg mogelijk vaststellen en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Het thema voor 2020: Kanker zet je wereld op zijn kop

Kanker hebben heeft niet alleen impact op het lichaam, maar is vaak ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er diverse vormen van zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar zijn.

Doe mee!

Wil je deze dag onder de aandacht brengen bij je medemens deel dit bericht en plaats berichten op social media, gebruik hierbij #wereldkankerdag of #kankerzetjewereldopzijnkop. Versterk deze campagne door je profielfoto op zijn kop te zetten tussen 1 en 4 februari.

Schildklierkanker op website SON
Voor (ex-)patiënten met schildklierkanker is er binnen Schildklier Organisatie Nederland (SON) een werkgroep schildklierkanker. De werkgroep houdt zich bezig met het organiseren van lotgenotencontact, informatiebijeenkomsten en realiseert kennisontwikkeling over schildklierkanker en behandeling. Tevens onderhoudt de werkgroep contacten met expertisegroepen, gespecialiseerde ziekenhuizen en artsen en collega-organisaties nationaal en internationaal.

 

Contactdag op zaterdag 29 februari

De Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland organiseert een contactbijeenkomst voor (ex-)schildklierkankerpatiënten en hun naasten min Driebergen. Voor meer informatie bekijk de uitnodiging in de Agenda >>