Wereldkankerdag is ook schildklierkankerdag

4 februari is dé jaarlijkse dag om wereldwijd stil te staan bij de impact van kanker, zo ook van schildklierkanker. Het is belangrijk om bewustzijn rondom (schildklier)kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met (schildklier)kanker – én voor hun naasten – te onderstrepen.

Online koffiedrinken Schildklierkanker

De werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland organiseerde in het kader van Wereldkankerdag op 5 februari van 19.30-21.00 uur, een online moment waarin je elkaar digitaal kunt ontmoeten. Een zeer gewaarde bijeenkomst.

Lid worden van de werkgroep Schildklierkanker?

Wil je meer weten over schildklierkanker en wil je wat betekenen voor andere mensen met schildklierkanker of die schildklierkanker gehad hebben? Meld je dan aan als werkgroeplid van de werkgroep Schildklierkanker.

Waar houdt de werkgroep zich mee bezig?

  • Onderling contact: telefonisch, via e-mail, tijdens bijeenkomsten en via sociale media, zoals de besloten Facebookgroep Schildklierkanker
  • Communicatie: content voor de website schildklier.nl en kanker.nl bijhouden en bijwerken.
  • Onderzoek: stimuleren van en ondersteunen bij wetenschappelijk onderzoek
    En meer ….

Visiedocument ‘Expertzorg voor schildklierkanker’

De werkgroep schildklierkanker heeft in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) een visiedocument geschreven. Hierin zetten we uiteen waarom expertzorg voor schildklierkanker noodzakelijk is en hoe dit er uit moet zien vanuit het perspectief van ervaringsdeskundige schildklierkankerpatiënten.

Ga naar de samenvatting

Wat biedt de werkgroep jou?

Deelnemen aan een werkgroep is niet alleen maar geven. Je krijgt er ook wat voor terug, zoals kennis, workshops en trainingsmogelijkheden. En natuurlijk veel onderlinge betrokkenheid en plezier!

Wil je meer weten, neem dan contact op met kanker@schildklier.nl.

Meer lezen over schildklierkanker