ZorgkaartNederland viert miljoenste patiëntervaring

Op ZorgkaartNederland.nl is begin juli de miljoenste patiëntervaring geplaatst. Op deze keuzewebsite zien mensen ervaringen van anderen over de behandeling door hun arts, therapeut of thuiszorgmedewerker. Zo’n waardering helpt hen bij hun keuze voor een zorgaanbieder. Een mijlpaal voor alle patiënten die regie willen, en voor zorgaanbieders die werk maken van kwaliteit.

De miljoenste is daarnaast een feestje voor Patiëntenfederatie Nederland, initiatiefnemer en eigenaar van ZorgkaartNederland. Schildklier Organisatie Nederland heeft, als lid van Patiëntenfederatie Nederland, dit initiatief altijd ondersteund door aandacht te vestigen op deze keuzehulp.

Directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie is dan ook trots. “Ik vind het fantastisch! Ik wil al die mensen die een waardering hebben geplaatst dan ook ontzettend bedanken. En ook de zorgverleners die dat hebben gestimuleerd.”

Stichting Eykenburg en Zorgfocuz

Met ‘de zorgverleners’ doelt Veldman op zorgaanbieders zoals Stichting Eykenburg in Den Haag, waar de 1 miljoenste waardering viel. Net als vele andere zorgaanbieders maakten zij werk van feedback verzamelen.

De miljoenste waardering kreeg Stichting Eykenburg door middel van een interview door meetbureau Zorgfocuz. Door zo’n meetbureau in te schakelen, laat de organisatie zien dat zij waarde hechten aan anonieme waarderingen, zonder hun eigen tussenkomst. Dat wekt vertrouwen. Bijna de helft van de waarderingen komt inmiddels via een dergelijke route op ZorgkaartNederland.

Bestuurder Alex Reede: “Ik vind het erg mooi dat de miljoenste waardering hier valt. Een onafhankelijk oordeel is altijd belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren.”

BN’ers leven mee

Enkele bekende patiënten vieren de miljoenste waardering mee. Tv-presentatrice Anita Witzier en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden kampen bijvoorbeeld zelf met respectievelijk reuma en de gevolgen van kanker. In een video-boodschap feliciteren zij en enkele anderen daarom iedereen met de mogelijkheid om de 1 miljoen waarderingen op ZorgkaartNederland te gebruiken.

Olympisch kampioen volleybal Bas van de Goor benoemt ook de meerwaarde voor zorgverleners: “Het is goed dat mensen feedback geven waardoor de zorg alleen maar beter wordt. Ik weet zeker dat veel zorgverleners dankbaar zijn voor deze feedback.”

Bron: nieuwsbericht Patientenfederatie Nederland, 5 juli 2021