Expeditie SON 2021

De eerste expeditie SON zit erop! SON organiseerde dit weekend voor jonge mensen met een schildklieraandoening van 24 t/m 26 september 2021. Twaalf jongeren tussen 18 en 24 jaar hebben in het Twentse land gesproken met elkaar over het hebben van een schildklieraandoening en wat SON voor hen kan betekenen. Daarbij zijn ze bezig geweest met outdooractiviteiten zoals een klimparcours in bomen.

Villapark Eureka in Deurningen en Outdoorpark Challenga Park in Oldenzaal vormden het decor voor dit speciale avontuur. Begeleiding was in handen van Jur Raatjes (coach) en Maaike Star (vrijwilliger SON).

Expeditie SON sfeerbeeld

Terugblik in vogelvlucht

Vrijdagavond om half acht verzamelden de deelnemers (11 dames en 1 man) en was er een voorstelrondje. Een eerste groepsgesprek ontspon zich. Sommige haakten af na de introductie en kozen voor de rust van kamer en bed. Best slim gezien het programma van de dag erna. Zaterdag stond namelijk in het teken van klimmen en klauteren. Dat leverde mooie plaatjes en praatjes op.

‘Jongeren zijn nooit uitgepraat, ze hebben altijd iets te delen’

De Twentse tapas die het diner vormden aan het begin van de avond, gingen er daarna in als ketellapper, zeg maar. De gesprekken bleven levendig en er raakte niemand uitgepraat. Zondag was the lazy day en kwam men lekker op z’n of haar gemakje richting het begeleidershuisje. Dat leverde voor sommigen een ontbijt op, anderen kozen voor een lunch of brunch (;-)). Na een afsluitend gesprek aan het begin van de middag keerde iedereen weer huiswaarts. Om kwart voor drie vertrokken de laatsten en keerde de rust in het villapark terug… Twente zonder SON.

What’s next?

Het resultaat van het weekend is een lijst aan tips en tops voor de organisatie en veel bijzondere ervaringen die onderling zijn uitgewisseld. Jur en Maaike hebben hun oren en ogen goed opengehouden en geluisterd naar de adviezen. Er zijn diverse aandachtspunten geformuleerd inmiddels. Daarmee ligt er ook huiswerk voor SON om te kijken waarmee de organisatie jongeren kan bereiken. To be continued dus! Iedereen kijkt zeer tevreden terug op de expeditie. Er zijn mensen die zich al voor een volgende keer hebben aangemeld …

Je hoort weer van ons!

!! Met speciale dank aan alle deelnemers en begeleiders Jur en Maaike.