Week van de Schildklier 2022

De Week van de Schildklier vindt dit jaar plaats van 19 t/m woensdag 25 mei.

Thema: psychische klachten bij schildklieraandoeningen

Logo Week van de Schildklier

SON wil meer aandacht voor en inzicht geven in de psychische klachten die kunnen optreden door de aandoening zelf én de psychische impact die een schildklieraandoening kan hebben. Uiteraard bieden we ook praktische handvatten en tips wat je kunt doen en hoe ermee om te gaan. Daarbij maken we graag gebruik van de ervaringen van anderen die met dit bijltje hakken of hebben gehakt.

Bij klachten door een te snel, te traag of niet werkende/verwijderde schildklier gaat het onder meer om: angst- en stemmingsklachten (kort lontje, agressie, huilerig), labiliteit, neerslachtige gedachtes of depressies, concentratie- en geheugenproblemen, moeite met plannen en vertraagde verwerkingssnelheid.

Daarnaast kunnen de gevolgen voor het dagelijks leven een dermate grote invloed hebben dat hierdoor ook psychische klachten ontstaan, zoals depressiviteit, angstaanvallen en apathie.

Webinar ‘Schildklier en psychische klachten’

Internist-endocrinoloog dr. Roderick Tummers-de Lind van Wijngaarden en klinisch psycholoog Astrid Heessels-Driessen presenteerden het webinar psychische klachten donderdag 19 mei jl. Je kunt het hier bekijken.

Overige activiteiten

Dossier ‘Psychische klachten’

Alles rondom psychische klachten staat gebundeld op de website onder ‘Psychische klachten‘.

Ervaringen delen!

Wil je jouw verhaal delen (dit kan ook anoniem), e-mail dan naar communicatie@schildklier.nl