Corrie

In het SONnetje …

Hoe lang ben je al actief voor SON?

“Ik ben al 10 jaar vrijwilliger. Eerst bij de Schildklierstichting en na de fusie bij SON. Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik het belangrijk vind dat er zoveel mogelijk mensen van het bestaan van SON afweten. En dat ik de mensen kan helpen door hun vragen te beantwoorden bij onder andere de lotgenotencontacten en lezingen. Toen ik begon wist ik nog weinig van de schildklierorganisatie af en in de loop der tijd heb ik zelf ook nog veel geleerd door de gevoerde gesprekken.”

Wat is jouw eigen relatie met schildklier?

“Ik heb zelf de ziekte van Hashimoto en heb twee dochters die dit ook hebben.”

Wat doe je zoal voor SON?

“Ik ben voorzitter van de werkgroep Utrecht. Dit betekent dat ik aanspreekpunt ben voor de vrijwilligers en de contacten onderhoud met de andere werkgroepen en het bestuur. Met de werkgroep organiseren we lezingen, lotgenotencontact en staan we met een informatiestand in ziekenhuizen. Tijdens de laatste Week van de Schildklier hebben we een mooie en goed bezochte informatieavond gehouden in Lelystad, een uitstapje van de werkgroep Utrecht naar Flevoland. Helaas hebben we op dit moment een erg klein clubje en zouden we graag meer vrijwilligers hebben in de werkgroep zodat we meer kunnen organiseren.” (zie de oproep onder dit interview)

Lees ook de verhalen van andere vrijwilligers van SON

 

Wat vind je het leukste aan dit werk?

“Ik krijg er energie van als ik iemand weer een stukje heb kunnen helpen met mijn advies. Ook al heb ik maar één persoon kunnen helpen, daar doe ik het voor. Weer een stukje bekendheid voor de schildklier en SON! Ik verwonder mij er steeds weer over dat er zoveel mensen zijn die informatie willen en ik word er blij van dat we steeds weer volle zalen hebben bij een lezing.”

Waarom zou je het anderen aanraden?

“Het geeft een stukje positieve energie, alle schildklierpatiënten moeten weten dat wij bestaan. Het is erg dankbaar werk. Het kost je een beetje van je tijd, maar je krijgt er zóveel voor terug.”

Oproep: kom ons team in de regio Utrecht versterken!
Werkgroep Utrecht zou graag weer nieuwe vrijwilligers verwelkomen in de groep. O.a. om ons te helpen bij het organiseren van informatiebijeenkomsten in de regio. We willen graag weer een grotere werkgroep die betrokken en gemotiveerd is. Voel je je aangesproken, meld je dan. We kunnen jouw inbreng goed gebruiken. Het belang van de schildklierpatiënten staat hierbij voorop. Stuur een bericht naar vrijwilligers@schildklier.nl en wij nemen contact met je op.

 

Meer lezen over vrijwilligerswerk bij SON