SON-wijzer

Wat vind ik waar bij Schildklier Organisatie Nederland (SON)? De SON-wijzer maakt je wegwijs over SON-nieuwsbronnen, informatie over de schildklier, lotgenotencontact, onderzoek en beleid.

Lees onder Volgens ons  waar SON zich achter de schermen sterk voor maakt en wat de speerpunten zijn.

 

Nieuws

Volg het laatste nieuws via:

eNieuwsbrief

Abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief van SON en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De nieuwsbrief komt 4 à 5 per jaar uit met de laatste stand van zaken rondom schildklieraandoeningen en -onderzoek, beschikbaarheid van medicatie, overheidsbeleid met betrekking tot de schildklier en de zorg. Ook ontwikkelingen bij SON zoals vacatures en activiteiten georganiseerd door SON staan in de nieuwsbrief.

Meer lezen en aanmelden

 

Magazine Schild

Het kwartaalblad is alleen voor donateurs en relaties. Dat betekent gemiddeld 30 pagina’s vol nieuws, tips en achtergronden rond de schildklier en andere belangrijke onderwerpen voor mensen met een schildklieraandoening.

Meer lezen

 

Informatie- en contactbijeenkomsten

Deze worden in principe door het gehele land gehouden, zie de Agenda.
NB. Als in jouw regio geen bijeenkomsten zijn, is dit door gebrek aan vrijwilligers in deze regio. Meehelpen? Stuur een e-mail naar vrijwilligers@schildklier.nl

Schildkliertelefoon

Voor een luisterend oor en telefonische raad kunt u terecht bij opgeleide ervaringsdeskundige vrijwilligers (geen medisch-professionals).

Bel 085 – 300 18 00

Voor actuele tijden kijk bij Schildkliertelefoon.

(Besloten) Facebookgroepen

Contact met lotgenoten kan een grote steun zijn. Zowel wat betreft ervaringen, kennis, informatie, tips en begrip.

YouTube

Goede uitleg over de werking van de schildklier, over behandelingen en veel ervaringsverhalen.
www.youtube.com/user/SchildklierOrgNl/
Deze filmpjes vind je ook op deze website, o.a. bij Ervaringen in beeld.

Webshop

Boeken, brochures* en andere materialen staan in de webshop, met korting voor donateurs. Je vindt hier ook downloads zoals de schildklieragenda, voor donateurs gratis.

Kennisbank

In de kennisbank van SON vind je

  • Overzicht van artikelen Schild magazine
  • Wetenschappelijk onderzoek en oproepen voor deelname aan onderzoeken
  • Richtlijnen schildklieraandoeningen
  • Medicijnen (o.a. informatiebronnen (schildklier)medicijnen)
  • Overzicht van betrouwbare websites
  • Veel gestelde vragen
  • Informatie voor professionals

Volgens ons (speerpunten)

Onder Volgens ons lees je waar Schildklier Organisatie Nederland zich sterk voor maakt achter de schermen. Door overleg met de overheid, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, beroepsverenigingen en andere maatschappelijke organisaties werkt SON aan betere schildklierzorg en een betere kwaliteit van leven van mensen met een schildklieraandoening. Vaak in samenwerking met andere patiëntenorganisaties en koepelorganisaties, zoals Patiëntenfederatie Nederland. Speerpunten zijn: stop ongewenst wisselen van medicijnen, optimaal instellen en Kennisagenda. Momenteel lopen ook de volgende projecten/onderzoeken: transparantie schildklierpoli’s, expertzorg schildklierkanker en informatiebehoefte ziekte van Graves.

Disclaimer
De informatie die SON aanbiedt, kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een arts, maar is slechts een bron van algemene informatie. SON besteedt veel zorg aan de teksten op de website en in het voorlichtingsmateriaal. Maar het is mogelijk dat de website of de voorlichtingsmaterialen fouten of onvolledigheden bevatten. Lees meer.

 

*SON wordt in haar informatievoorziening bijgestaan door een Medisch-wetenschappelijke Adviesraad (MAR).