SON-wijzer

Wat vind ik waar bij SON? De SON-wijzer maakt je wegwijs.

Nieuws

Volg het laatste nieuws via:

eNieuwsbrief

Abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief van SON en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De nieuwsbrief komt 4 à 5 per jaar uit met de laatste stand van zaken rondom schildklieraandoeningen en -onderzoek, beschikbaarheid van medicatie, overheidsbeleid met betrekking tot de schildklier en de zorg. Ook ontwikkelingen bij SON zoals vacatures en activiteiten georganiseerd door SON staan in de nieuwsbrief.

Meer lezen en aanmelden

 

Magazine Schild

Het kwartaalblad is alleen voor donateurs en relaties. Dat betekent gemiddeld 30 pagina’s vol nieuws, tips en achtergronden rond de schildklier en andere belangrijke onderwerpen voor mensen met een schildklieraandoening.

Meer lezen

 

Informatie- en contactbijeenkomsten

Deze worden in principe door het gehele land gehouden, zie de Agenda.
NB. Als in jouw regio geen bijeenkomsten zijn, is dit door gebrek aan vrijwilligers in deze regio. Meehelpen? Stuur een e-mail naar vrijwilligers@schildklier.nl

Website

Deze website – www.schildklier.nl – met informatie* over schildklieraandoeningen, behandelingen, optimaal instellen, dagelijks leven, maar ook met tips wat je zelf kunt doen.

Webshop

Boeken, brochures* en andere materialen staan in de webshop, met korting voor donateurs. Je vindt hier ook downloads zoals de schildklieragenda, voor donateurs gratis.

Schildkliertelefoon

Voor een luisterend oor en telefonische raad kunt u terecht bij opgeleide ervaringsdeskundige vrijwilligers (geen medisch-professionals):

085 – 300 18 00 te bereiken als volgt (m.u.v. feestdagen):

  • maandag: 09.30 – 12.00 uur
  • dinsdag: 13.00 – 16.00 uur
  • woensdag: 10.00 – 11.30 uur
  • donderdag: 14.00 – 15.00 uur (oogziekte) van Graves en schildklierziekten algemeen
* Tegen gebruikelijke belkosten. Wegens drukte is er soms een (lange) wachttijd.

 

Schildkliertelefoon Plus

Extra service voor donateurs, zonder extra gesprekskosten: speciale spreekuren voor de verschillende schildklierziekten. Contactinformatie en openingstijden staan in het colofon in Schild magazine.

(Besloten) Facebookgroepen

Contact met lotgenoten kan een grote steun zijn. Zowel wat betreft ervaringen, kennis, informatie, tips en begrip.

YouTube

Goede uitleg over de werking van de schildklier, over behandelingen en veel ervaringsverhalen.
www.youtube.com/user/SchildklierOrgNl/
Deze filmpjes vind je ook op deze website, o.a. bij Ervaringen in beeld.

Disclaimer
De informatie die SON aanbiedt, kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een arts, maar is slechts een bron van algemene informatie. SON besteedt veel zorg aan de teksten op de website en in het voorlichtingsmateriaal. Maar het is mogelijk dat de website of de voorlichtingsmaterialen fouten of onvolledigheden bevatten. Lees meer.

 

*SON wordt in haar informatievoorziening bijgestaan door een Medisch-wetenschappelijke Adviesraad (MAR).