Jaarprogramma 2022

Schildklier Organisatie Nederland werkt hard aan een (aangepast) jaarprogramma voor 2022.

Online ervaringen delen en vragen stellen

Na eerste positieve ervaringen met kleinschalige online deelgenotenbijeenkomsten in 2020/21 gaan we dit jaar vaker online sessies houden. voor verschillende doelgroepen en over verschillende thema’s. Heb je suggesties voor ons voor een thema, stuur dan een e-mail naar communicatie@schildklier.nl.

Webinars

In 2022 gaat SON weer een aantal webinars organiseren om te beginnen over de thema’s ‘sporten en bewegen’ en ‘psychische klachten’. Je kunt op de website vast meer lezen over ‘bewegen en sporten‘ en ‘psychische klachten‘.

SON organiseerde tijdens de Week van de Schildklier in mei 2021 twee webinars, die op veel animo konden rekenen. Inmiddels hebben bijna 13.000 mensen deze presentaties gezien. Je kunt deze webinars (nogmaals) hier bekijken:

Nieuw: podcasts

In 2022 gaan we ook starten met een aantal podcasts. Je kunt dan naar een programma luisteren waar en wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld een interview met een medisch specialist over een thema als sporten en schildklier of over een bepaalde behandeling. Of een interview met een ervaringsdeskundige.

Kleinschalige live bijeenkomsten

Persoonlijk contact ‘in het echt’ is voor velen toch het prettigst. Ook voor onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zodra de coronaregels het toelaten, organiseren we ook weer kleinschalige bijeenkomsten in de regio.

Schildklier in beeld

SON heeft in 2021 korte videoproducties geproduceerd over ervaringen van mensen met een schildklieraandoening. Wij noemen dat de “Patiëntenreis”, een reis door het traject vóór, tijdens en na je diagnose; waar loop je tegen aan, hoe ga je hiermee om en wat kun je daarbij van SON verwachten. In 2022 gaan we hiermee door.
Bekijk op het SON-YouTube-kanaal de filmpjes over Naomi en Amanda met Hashimoto (trage schildklier) en Itonda die de ziekte van Graves heeft..

Houd voor dit alles de Agenda in de gaten of ‘like’ de Facebookpagina. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de activiteiten.

 

TIP:  wil je weten wat je waar kunt vinden bij SON, ga naar de SON-wijzer.