Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) geeft informatie over medicijnen en informatie voor gebruikers uit; de informatie voor professionals in een SmPC en voor gebruikers in de patiënten bijsluiter. De informatie in de bijsluiter is afgeleid van de SmPC. Voor overige (informatie over) medicijnen kun je terecht bij de geneesmiddeleninformatiebank.

Mogelijke (onbekende) bijwerkingen kunt u direct doorgeven aan het Nederlandse Bijwerkingen Centrum Lareb.
Bij het Farmanco van de KNMP kunt u actuele informatie over de beschikbaarheid of geadviseerde alternatieven terugvinden. Als er problemen zijn met de levering van levothyroxine, kunt u dat hier teruglezen.

Schildklierhormoon

In bovenstaande lijst zijn de meest gebruikte schildklierhormoon preparaten opgenomen. Hier vindt u een overzicht van alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen, met als werkzame stof levothyroxine (natrium).

Cytomel tabletten zijn op het moment alleen geregistreerd in de dosering 25 mcg. Er worden ook Cytomel 12,5 mcg tabletten gefabriceerd. Om deze dosering te verkrijgen moet er door de arts een verklaring worden afgegeven voor de apotheek. 

Schildklierremmers (thyreostatica)

Bijwerkingen melden

Uitgaven SON

Behandelrichtlijnen

Dierlijk schildklierhormoon

Armour Thyroid

Thyreoïdum