Natpar monitor

Er is een nieuw medicijn voor mensen met hypoparathyreoïdie. Natpar® wordt voorlopig toegelaten als weesgeneesmiddel voor een relatief kleine groep patiënten die niet goed reageert op de standaardbehandeling.

Natpar

Nederlandse patiënten kunnen hun behandeling met Natpar® vergoed krijgen door deel te nemen aan de Natpar®Monitor. In het Natpar®Monitor project worden gegevens verzameld over de behandeling met Natpar®, over de reden van starten en stoppen van de behandeling en wordt het gepast gebruik (de juiste patiënten onder de juiste voorwaarden) van Natpar® in de Nederlandse praktijk bewaakt.

Er is een indicatiecommissie ingesteld en als voorwaarde voor het vergoedingstraject door VWS is de Natpar®Monitor (een registerstudie) opgestart. Schildklier Organisatie Nederland zal in dit proces meekijken en de belangen van de bijschildklierpatiënten hierbij behartigen.

Geïnteresseerd?

In de informatiebrief voor deelnemers aan de Natpar Monitor lees je meer over het traject en de voorwaarden die gelden voor deelname.

Meer lezen