Ziekte van Graves

Behandeling van de ziekte van Graves

Voor de behandeling van een te snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie) bij de ziekte van Graves zijn drie mogelijkheden:

Hartkloppingen
Als een patiënt veel last heeft van hartkloppingen kan in de eerste weken van de behandeling een medicijn worden voorgeschreven dat de hartslag vertraagt (een bètablokker, bijvoorbeeld Propranolol of Metoprolol). De meeste klachten van hyperthyreoïdie worden veroorzaakt door overprikkeling. Daarom geeft blokkering hiervan met een bètablokker vaak een snel en gunstig resultaat. Een bètablokker is bloeddrukverlagend en vertraagt de hartslag waardoor de bètablokker vooral goed werkt tegen hartkloppingen, nervositeit, klamme huid, enz.

 

Besloten Facebookgroep Schildkier Organisatie Nederland
Het kan prettig zijn om met andere mensen met de ziekte van Graves ervaringen uit te wisselen. Op de besloten facebookgroep van SON kun je terecht met je vragen, maar ook om je verhaal te delen. Je krijgt altijd reacties van andere mensen die al langer met het Graves-bijltje hakken. Een deel van hen is ook goed ingelezen in de medische documentatie.
Ga naar de Facebookgroep