Video’s rondom corona

Video over het vaccin, veiligheid en bijwerkingen

De coronavaccins waren er snel. Zijn ze wel veilig, en hoe zit het met de bijwerkingen, waarom hebben jonge mensen meer last van bijwerkingen? Putri Hintaran, arts infectieziektenbestrijding, legt uit. Publicatie juli 2021.


Video over de feiten en fabels rond het coronavaccin

In deze video gaat hoogleraar vaccinologie Cécile van Els in op verschillende feiten en fabels over coronavaccinatie. Publicatie mei 2021.


Video over de feiten en fabels rond het coronavaccin

Het coronavaccin is er snel gekomen, kan dat dan wel veilig zijn? Hoe zit het met de langetermijneffecten? En hoe moet je kijken naar de risico’s van zo’n vaccin? Prof. dr. Marjolein van Egmond (hoogleraar immunologie, Amsterdam UMC) geeft antwoord op al deze vragen rondom het coronavaccin. Publicatie december 2020.


Video over (on)vruchtbaarheid en het coronavaccin

Het verhaal doet de ronde dat het coronavaccin​ je onvruchtbaar​ zou kunnen maken. Wat is daarvan waar? En waarom krijgen zwangere vrouwen het vaccin niet? Hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond (hoogleraar immunologie, Amsterdam UMC) legt uit hoe het zit. Publicatie maart 2021.


Video over je immuunsysteem en de strijd met het coronavirus

Hoogleraar Huub Savelkoul van de Universiteit Wageningen legt in een video uit hoe je immuunsysteem de strijd aangaat met het coronavirus. Publicatie april 2020.