Digitale hulpjes

Meer grip op je schildklier

Apps en websites kunnen er voor zorgen dat je meer grip houdt op je schildklieraandoening en gezondheid. Een medicijnapp kan je helpen tijdig je medicatie te nemen, je labwaarden bij te houden en zo bijdragen aan effectievere behandeling. Maar ook een energie-, activiteiten-, slaap-, depressie- of een eetmeterapp geven inzicht en stellen je mogelijk in staat bewuste keuzes te maken. De zichtbare feiten – meten is weten  – kunnen je ook motiveren om bepaalde doelen te halen.

Uitkomsten onderzoek gebruik handige apps of websites

Schildklier Organisatie Nederland vindt het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken. SON is samen met Patiëntenfederatie Nederland, met behulp van een vragenlijst, op zoek gegaan naar ‘digitale zorg’ die mensen met een schildklierafwijking helpt. De resultaten van het rapport websites en apps bij schildklieraandoeningen vind je hier. Met deze informatie wordt de website digitalezorggids.nl vernieuwd. In de nieuwe gids komen digitale producten die andere mensen en/of patiëntenorganisaties aanbevelen. Zo kun je zien welke producten mogelijk ook voor jou kunnen werken.

 

Enkele voorbeelden

Enkele websites zijn specifiek voor schildklierpatiënten, de meeste apps zijn meer algemeen maar kunnen wel heel nuttig zijn voor schildklierpatiënten.

Medicijnen

Medapp

Het juist innemen van je medicijnen is erg belangrijk. En meerdere medicijnen en verschillende innamemomenten maken het nog ingewikkelder. Deze app biedt onder meer:

  • een medicijnwekker
  • signaleringssysteem voor als je medicijn opraakt
  • dagboekfunctie
  • bijsluiters van alle medicijnen
  • medicatieoverzicht
Ga naar de website van Medapp

Gezond eten

App ‘Kies Ik Gezond?’ (Voedingscentrum)

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. Met de app zie je snel of een product in de Schijf van Vijf staat, maar je kunt bijvoorbeeld ook filteren op vees, vis, vegetarisch, veganistisch en op toegevoegd suiker of zout.

Ga naar het Voedingscentrum

Monitoren effect behandeling

Mijnschildklierwijzer.nl

Mijn Schildklierwijzer is voor patiënten die het schildkliermedicijn levothyroxine gebruiken.
Aan de hand van 10 vragen breng je je persoonlijke situatie in kaart.

Je kunt de antwoorden opslaan en gebruiken ter voorbereiding van een gesprek met je behandelaar.

Ga naar mijnschildklierwijzer.nl