Digitale hulpmiddelen

Meer grip op je schildklier met digitale hulpmiddelen

Apps en websites kunnen er voor zorgen dat je meer grip houdt op je schildklieraandoening en gezondheid. Een medicijnapp kan je helpen tijdig je medicatie te nemen, je bloedwaarden bij te houden en zo bijdragen aan effectievere behandeling. Ook een energie-, activiteiten-, slaap-, depressie- of een eetmeterapp geeft inzicht en stellen je mogelijk in staat bewuste keuzes te maken. De zichtbare feiten – meten is weten  – kunnen je ook motiveren om bepaalde doelen te halen.

De PGO komt er aan!

Steeds meer zorgverleners, huisartsen en ziekenhuizen, maken hun computers klaar voor verbinding met een PGO. Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website die jij beheert. Een PGO kan je met verschillende zorgverleners verbinden. In jouw persoonlijke PGO kan jij zelf een kopie van de medische gegevens huisarts, het ziekenhuis of een therapeut verzamelen. Zoals het advies van je huisarts en je bloeduitslagen. Lees meer op de PGO-pagina.

Vernieuwde Digitale Zorg Gids

Digitale ZorggidsBegin februari is de vernieuwde website Digitalezorggids.nl gepresenteerd. Deze website biedt betrouwbare informatie over digitale zorg en biedt praktische tips. Schildklier Organisatie Nederland vindt het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken. Zo heeft SON, in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland, geïnventariseerd welke apps en websites mensen met een schildklierafwijking helpen (resultaten van het rapport). DZG laat apps en middelen zien die andere mensen en/of patiëntenorganisaties aanbevelen. Wellicht vind je één of meerdere apps die ook voor jou kunnen werken. Hieronder zie je enkele voorbeelden.

Enkele voorbeelden

Medicijnen

Medapp

Het juist innemen van je medicijnen is erg belangrijk. En meerdere medicijnen en verschillende innamemomenten maken het nog ingewikkelder. Deze app biedt onder meer:

  • een medicijnwekker
  • signaleringssysteem voor als je medicijn opraakt
  • dagboekfunctie
  • bijsluiters van alle medicijnen
  • medicatieoverzicht
Ga naar de website van Medapp

Gezond eten

App ‘Kies Ik Gezond?’ (Voedingscentrum)

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. Met de app zie je snel of een product in de Schijf van Vijf staat, maar je kunt bijvoorbeeld ook filteren op vees, vis, vegetarisch, veganistisch en op toegevoegd suiker of zout.

Ga naar het Voedingscentrum

Monitoren effect behandeling

Mijnschildklierwijzer.nl

Mijn Schildklierwijzer is voor patiënten die het schildkliermedicijn levothyroxine gebruiken.
Aan de hand van 10 vragen breng je je persoonlijke situatie in kaart.

Je kunt de antwoorden opslaan en gebruiken ter voorbereiding van een gesprek met je behandelaar.

Ga naar mijnschildklierwijzer.nl

Ziekenhuizen met een digitaal dossier

Overzicht ziekenhuizen met digitaal dossier

Bij de meeste ziekenhuizen kun je tegenwoordig je bloeduitslagen inzien door in te loggen met je digiD of via het eigen ziekenhuissysteem. Misschien heeft jouw ziekenhuis die service ook? Check het overzicht dat SON heeft samengesteld.
Klik op het plaatje.