Ziekenhuizen met een digitaal dossier  

Bij de meeste ziekenhuizen en huisartspraktijken kun je tegenwoordig je bloeduitslagen inzien door in te loggen in je eigen patiëntenportaal. 

Bloedwaarden bijhouden

Het bijhouden van je bloedwaarden kan heel nuttig zijn bij een schildklieraandoening. Daarbij is het bijhouden van de schildklierhormoonwaarden TSH en FT4 meestal voldoende. Als je je bloedwaarden noteert en daarbij aangeeft hoe je je voelt, krijg je inzicht bij welke waarden jij je het beste voelt. Zo kun je tijdens het instellen op medicatie je behandelaar goed informeren en samen tot een eventuele aanpassing van de dosering komen.
En op momenten dat je ontregeld bent, weet je dan ook waarnaar je moet streven.

Klachtenvrij is het doel

Bij het ‘instellen’ gaat het om meer dan bloedwaarden. De behandeling is volgens de medische richtlijnen gericht op het ‘normaliseren’ van de bloedwaarden én klachtenvrij worden. Alleen “goede bloedwaarden” is dus niet voldoende, jouw bloedwaarden én klachten zijn leidend. Lees meer onder Optimaal instellen en Vragen rondom (het innemen) van medicatie.

cover-schildklieragendaSchildklieragenda

Voor het bijhouden van je bloedwaarden kun je de Schildklieragenda van SON gebruiken. Hierin kun je onder meer je bloedwaarden noteren, hoe je je voelt en eventuele (dosis)veranderingen van de medicatie. Je kunt de agenda kopen in de webshop; donateurs kunnen de agenda ook gratis downloaden in de webshop.

Lees ook:

Voorbereiden consult >>
Samenwerken >>
Bloedonderzoek (over bloedwaarden, normaalwaarden, etc.) >>