In 2017 zal van 15 tot en met 21 mei a.s. de jaarlijkse Week van de Schildklier gehouden worden. Vanaf begin mei zal op deze website (www.WeekvandeSchildklier.nl) de informatie en artikelen worden gepubliceerd inleidend voor de Week van de Schildklier. Een overzicht van alle landelijke bijeenkomsten en activiteiten voor de Week van de Schildklier kunt u nu al terugvinden in de Agenda

Dit jaar staat het thema ‘Je bent meer dan je schildklieraandoening!’ centraal. SON heeft de (ervarings)kennis en praktische handvatten, opgebouwd in 30 jaar, gebundeld rond vijf thema’s die belangrijk zijn in het dagelijks leven. We bieden u de komende weken informatie en tips die u kunnen helpen de kwaliteit van uw leven weer verhogen.

Je bent meer dan je schildklieraandoening!

 

Jij en je omgeving
Zorg en behandeling
School, studie en werk

voeding
Week van de schildlier 2017
bewegen

 

‘Je bent meer dan je schildklieraandoening’…. Op zich zou je zeggen dat het een logische constatering is, maar hoe werkt het in het dagelijks leven? Je hébt een schildklieraandoening. Je bént ook een mens die net als iedereen voluit wil leven, volgens je eigen behoeften, wensen en mogelijkheden.

Een goede behandeling, goede zorg, handreikingen om goed om te gaan met je schildklieraandoening zijn belangrijk. Dan hebben we het over: 'het streven na een zo hoog mogelijk kwaliteit van leven'; ook al heb je een schildklieraandoening. Het is voor iedereen belangrijk om te streven je leven te optimaliseren, met (of zonder) aandoening. Voor iedereen is er wel ergens ‘winst’ te behalen.

Denk aan: Hoe om te gaan met vermoeidheid? Een goede manier vinden om tijdig te ontspannen. Meer begrip krijgen bij je omgeving of op je werk. Inzicht krijgen of je behandeling nog optimaler kan of dat je moet leren leven met je restklachten. Tips hoe om te gaan met het switchen van medicatie. Wat vertel je bij solliciteren? Wat op je werk? Hoe zorg je ervoor dat studeren en werken haalbaar wordt/blijft? Kennis over zin & onzin met betrekking tot voeding? De rol van blijven bewegen of ‘in beweging’ te komen ...

‘Goede zorg’ is niet het enige aspect dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een schildklieraandoening. Ook andere aspecten, andere domeinen zijn hiervoor van wezenlijk belang. Voor de Week van de Schildklier (#WvdS2017) hebben we de informatie gebundeld in een aantal domeinen binnen het dagelijks leven.