Week van de Schildklier 2018

De Week van de Schildklier 2018 vindt plaats van 14 t/m 18 mei.

Dit jaar staat het thema ‘Optimaal instellen luistert nauw’ centraal.

Goed ingesteld raken op schildklierhormoon is lastig, duurt soms lang en sommige mensen blijven klachten houden. Het proces van ‘instellen’ luistert nauw en kan mogelijk beter met betere uitkomsten. Daarom besteden we tijdens de Week van de schildklier speciaal aandacht aan ‘het instellen’.

We benadrukken dat het belangrijk is om bij aanhoudende klachten door te gaan met het verfijnen van de dosering; kleine hoeveelheden kunnen het verschil maken. En dat ‘klachtenvrij’ het doel blijft, ook als de bloedwaarden “goed” zijn.

De Week van de Schildklier start op maandag 14 mei a.s. Je vindt dan hier antwoord op onder meer de volgende vragen:

 • hoe verloopt het proces van instellen op schildklierhormoon?
 • wat zijn normaalwaarden?
 • "Hoe voelt u zich?" Waat gaat dit over?
 • hoe kom ik tot een optimale dosering?
 • wat is jouw rol?
 • welke hulpmiddelen zijn er?

Folder over 'instellen'

Speciaal voor de Week van de Schildklier wordt een folder ontwikkeld over instellen. Met tips om tot betere resultaten te komen en handreikingen hoe je zélf kunt bijdragen aan een optimale instelling. Deze folder is gratis verkrijgbaar in de diverse informatiestands van SON in het land. 

Activiteiten in het land

SON organiseert tijdens de Week van de Schildklier extra activiteiten voor mensen met een schildklieraandoening, hun naasten en andere belangstellenden met als thema 'Optimaal instellen luistert nauw’.
N.b. Andere voorlichtingsmaterialen over schildklieraandoeningen zijn ook verkrijgbaar bij de informatietafels of - stands.

De eerste activiteiten zijn bekend ...

 • Maandagochtend 14 mei: informatiestand in Groene Hart Ziekenhuis te Gouda
 • Dinsdagavond 15 mei: informatiebijeenkomst in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) te Nijmegen
 • Dinsdagavond 15 mei: informatiebijeenkomst in Alrijne Ziekenhuis Leiden
 • Dinsdagavond 15 mei: informatiebijeenkomst in Diakonessenhuis te Utrecht
 • Woensdagmiddag 16 mei: informatiestand Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede
 • Donderdagochtend 17 mei: informatiestand HagaZiekenhuis te Den Haag

Meer informatie vind je in de agenda.


Magazine Schild

Donateurs van Schildklier Organisatie Nederland (SON) ontvangen het magazine Schild, het kwartaalblad van SON, gratis (eind maart, juni, september en december). Dat betekent gemiddeld 30 pagina's vol nieuws, tips en achtergronden rond de schildklier en andere belangrijke onderwerpen voor mensen met een schildklieraandoening. 

Tijdens de Week van de Schildklier plaatsen wij hier informatie over het thema 'instellen' met diverse verwijzingen naar het magazine Schild voor verdieping en gelieerde informatie.

U kunt losse nummers bestellen (zolang de voorraad strekt). De prijs van een los nummer is € 4,95. De kosten zijn inclusief verzendkosten (in Nederland). 

Voor bestellingen en vragen kunt u bellen met 085 - 489 12 36, maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur of mailen met info@schildklier.nl