Digitale hulpjes

Meer grip op je schildklier

Apps en websites kunnen er voor zorgen dat je meer grip houdt op je schildklieraandoening en gezondheid. Een medicijnapp kan je helpen tijdig je medicatie te nemen, je labwaarden bij te houden en zo bijdragen aan effectievere behandeling. Maar ook een energie-, activiteiten-, slaap-, depressie- of een eetmeterapp geven inzicht en stellen je mogelijk in staat bewuste keuzes te maken. De zichtbare feiten – meten is weten  – kunnen je ook motiveren om bepaalde doelen te halen.

Gebruik jij handige apps of websites?

Schildklier Organisatie Nederland vindt het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken. Wij zoeken daarom waardevolle apps en websites voor mensen met een schildklieraandoening. Is er een app of website die jou of een naaste helpt om te gaan met je schildklierziekte? Bijvoorbeeld een app om bewegen te stimuleren? Of gebruik je een apparaat dat gekoppeld is aan een app of website? Bijvoorbeeld om je bloedwaarden in de gaten te houden? Of je gewicht? SON is samen met Patiëntenfederatie Nederland op zoek naar ‘digitale zorg’ die mensen met een schildklierprobleem helpt.

Met deze informatie wordt de website digitalezorggids.nl vernieuwd. In de nieuwe gids staan straks alleen digitale producten die andere mensen en/of patiëntenorganisaties aanbevelen. Andere mensen met een schildklierziekte kijken in de gids welke producten ook voor hen kunnen werken.

Gebruik jij apps en websites die je helpen bij het omgaan met je schildklieraandoening? Help dan mee om tot een verbeterde DigitaleZorgGids te komen en vul de vragenlijst in.

 

Ga naar de vragenlijst 

 

Enkele voorbeelden

Enkele websites zijn specifiek voor schildklierpatiënten, de meeste apps zijn meer algemeen maar kunnen wel heel nuttig zijn voor schildklierpatiënten.

Monitoren effect behandeling

Mijnschildklierwijzer.nl

Mijn Schildklierwijzer is voor patiënten die het schildkliermedicijn levothyroxine gebruiken.
Aan de hand van 10 vragen breng je je persoonlijke situatie in kaart.

Je kunt de antwoorden opslaan en gebruiken ter voorbereiding van een gesprek met je behandelaar.

Ga naar mijnschildklierwijzer.nl

 

Medicijnen

Medapp

Het juist innemen van je medicijnen is erg belangrijk. En meerdere medicijnen en verschillende innamemomenten maken het nog ingewikkelder. Deze app biedt onder meer:

  • een medicijnwekker
  • signaleringssysteem voor als je medicijn opraakt
  • dagboekfunctie
  • bijsluiters van alle medicijnen
  • medicatieoverzicht
Ga naar de website van Medapp

Apotheek.nl als webapp

Bij apotheek.nl vind je onder meer innametips, informatie over mogelijke wisselwerking met andere medicijnen en over bijwerkingen. Je kunt een snelkoppeling maken naar Apotheek.nl op het startscherm van je telefoon. Via de webapp kun je de informatie van Apotheek.nl sneller en makkelijker vinden.

Ga naar apotheek.nl/webapp

Gezond eten

App ‘Kies Ik Gezond?’ (Voedingscentrum)

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. Met de app zie je snel of een product in de Schijf van Vijf staat, maar je kunt bijvoorbeeld ook filteren op vees, vis, vegetarisch, veganistisch en op toegevoegd suiker of zout.

Ga naar het Voedingscentrum