Werk

Over het algemeen kunnen  mensen met een schildklieraandoening gewoon (blijven) werken, mits zij goed ingesteld zijn op medicatie! Helaas blijkt in de praktijk dat een deel van de mensen met een schildklieraandoening klachten houdt en (tijdelijk) moet stoppen met werk.

Het blijft een uitdaging, waarbij je je grenzen moet blijven bewaken en piekbelastingen het liefst voorkomen. Hoe lastig het soms ook is, het vinden van de juiste balans gaat niet vanzelf. Het hangt sterk af van de soort baan die je hebt, de vermoeidheid en de impact die je van de schildklieraandoening en medicatie ondervindt.

Het is een zoektocht waar ieder mens zijn eigen weg in gaat. Wel kun je daarbij de nodige informatie en begeleiding krijgen.

Aanvulling medische richtlijn schildklierfunctiestoornissen

Belangrijk nieuw onderdeel is de module arbeid(sparticipatie). Ervaar je problemen met je bedrijfs- of arbo-arts, dan kan het helpen hem of haar op deze module te wijzen.

Voor jonge mensen met een schildklieraandoening en (ex-)schildklierkankerpatiënten heeft SON eigen pagina’s over resp. arbeidsongeschiktheid en werk.

Patiëntenfederatie Nederland bundelt informatie

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland (PN), waarvan SON lid is, staat uitbreide informatie rondom werken met een chronische aandoening, die we hier mogen aanbieden. Met dank hiervoor.

Snel naar:

Meer informatie en contact
Op de besloten facebookgroep van SON kun je ook vragen stellen en ervaringen lezen. Je kunt ook bellen met de Schildkliertelefoon.

Meer lezen?

Artikelen gepubliceerd in Schild magazine

Je kunt een (specifiek) los exemplaar kopen in de webshop (zolang de voorraad strekt) of donateur worden en elk kwartaal Schild magazine ontvangen.