Kennisbank

In de Kennisbank vind je medisch-inhoudelijke artikelen uit Schild magazine, een overzicht van websites met wetenschappelijke onderzoeken, van betrouwbare bronnen en een rubriek ‘veel gestelde vragen’.

Artikelen Schild magazine

Je vindt hier medisch-inhoudelijke artikelen gepubliceerd in Schild magazine, in 2017 of eerder. Schild is het kwartaalblad van Schildklier Organisatie Nederland.

Meer lezen

Wetenschappelijk onderzoek

Je vindt hier oproepen tot deelname aan onderzoeken en een overzicht van websites met medisch-wetenschappelijk onderzoek over schildklieraandoeningen en behandelingen.

Meer lezen

Richtlijnen behandelingen schildklieraandoeningen

Medische richtlijnen zijn bedoeld om het medische beleid in de dagelijkse praktijk van de huisarts en specialist te ondersteunen. Ze vormen de basis voor het medisch handelen in de spreekkamer. Het kan handig zijn zelf enig inzicht te hebben in de richtlijnen. SON heeft een aantal belangrijke richtlijnen op een rijtje gezet.

Meer lezen

Medicijnen

Je vindt hier een overzicht van pagina’s gerelateerd aan (schildklier)medicijnen, zoals de pagina waarop we medicijntekorten melden, schrijven over het preferentiebeleid en een overzicht van informatiebronnen medicijnen.

Meer lezen