Webinars en podcasts

 

Podcasts

Schildklier Organisatie Nederland start met podcasts onder de naam Dé schildklier podcast. In elke aflevering spreken we met medisch specialisten of ervaringsdeskundigen. U krijgt betrouwbare informatie, verrassende inzichten en praktische tips. Dit is de eerste!

 

Podcasts

Schildklier Organisatie Nederland start met podcasts onder de naam Dé schildklier podcast. In elke aflevering spreken we met medisch specialisten of ervaringsdeskundigen. U krijgt betrouwbare informatie, verrassende inzichten en praktische tips. Dit is de eerste!Je vindt hier webinars en podcasts over schildklieraandoeningen, maar ook over onderwerpen waar mensen met een schildklierziekte vaak mee te maken hebben. Deze staan ook op ons YouTube-kanaal.

Webinar Congenitale hypothyreoïdie bij kinderen

Het webinar over Congenitale hypothyreoïdie bij kinderen (21/12/2023) omvat een uitgebreid interview van Marlies Mohr met dr. Nitash Zwaveling-Soonawala en haar collega prof. dr. Paul van Trotsenburg waarbij zij inzicht geven in Congenitale hypothyreoïdie (CHT) en praktische tips aanreiken voor zaken die spelen bij het opgroeien met CHT.
Lees meer over CHT bij kinderen op onze website.

Webinar Schildklier en het Hart

Dr. Layal Chaker, internist-endocrinoloog en klinisch epidemioloog in het Erasmus MC, vertelt in dit webinar over de rol van schildklierhormoon op het hart (11/12/2023). Ze bespreekt de mogelijke complicaties van een te snel werkende schildklier op het hart en de mogelijke rol van schildklierhormoon-medicatie bij patiënten met een te traag werkende schildklier.
Lees meer over schildklier en het hart op onze website.

Podcast ‘Schildklier en de overgang – het onderzoek’

Aanleiding voor deze podcast met prof. dr. Peter Bisschop is de start van een grootschalig, multidisciplinair onderzoek ‘MenoPause’, uitgevoerd door het MenoPause Consortium. Bisschop, onderzoeksleider: “Met dit onderzoek willen we
er voor zorgen dat alle vrouwen rond de overgang en daarna zo gezond mogelijk
blijven en volwaardig kunnen deelnemen aan het sociale en maatschappelijk
leven.”

In deze podcast vertelt Peter Bisschop meer over de opzet en de verwachtingen van dit onderzoek. In 2024 komen SON en Peter Bisschop met het webinar ‘Schildklier en de overgang’ waar de focus ligt op de overgang zelf.  

Samen beslissen

Over Samen Beslissen en hoe je dit samen met je zorgverlener voor elkaar krijgt, gaat het webinar ‘Samen Beslissen, een onmisbaar onderdeel van de zorg’, gepresenteerd door prof. dr. Netea-Maier. Prof. Netea, internist-endocrinoloog in het Radboudumc, is voorvechtster voor meer échte betrokkenheid van de patiënt bij het maken van keuzes over de eigen behandeling en zorg.