Sponsoracties voor SON

Vierdaagse voor SON!

Onze vrijwilliger Ellen Schrama doet mee aan de Vierdaagse van Nijmegen en wandelt voor Schildklier Organisatie Nederland! Top van je, Ellen!

Ellen is lid van werkgroep schildklierkanker van SON en al jaren actief, onder meer als ervaringsdeskundige contactpersoon aan de Schildkliertelefoon.

Schildklier Organisatie Nederland (SON) wil zich graag inzetten voor mensen met een schildklieraandoening. Extra steun kunnen we zeer goed gebruiken. Sponsoracties kunnen SON helpen! Je kunt bijna overal een actie van maken: doe hieronder inspiratie op. Zelf een actie starten? Neem dan contact op via info@schildklier.nl.

Oliebollen bakken voor de juf met de ziekte van Hashimoto

dekamarkt is sponsor

De meiden Veerle, Willemijn en Maureen allemaal 11 jaar oud hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. In juni was het idee er al en dit is 31 december tot uitvoering gebracht.
Ze zijn langs supermarkten gegaan en gelukkig wilde de Dekamarkt in Heerhugowaard aan de Hortensialaan de meiden sponsoren middels voldoende bakspullen, zodat de meiden op oudejaarsdag ruim 500 oliebollen en appelbeignets verkocht hebben! Een superprestatie!

Met hulp van vaders en een opa hebben ze gebakken, bestellingen rondgebracht, 6 zakken appels geschild, beslag gemaakt om een mooi eindbedrag op te halen. Ruim €600 voor Schildklier Organisatie Nederland!
De trotse juf met de ziekte van Hashimoto (te traagwerkende schildklier) kwam nog even langs om samen met de dames op de foto te gaan.

Sterre haalt € 675 op voor SON

Sterre

Zelf op jonge leeftijd geconfronteerd worden met een schildklieraandoening en dan armbandjes gaan maken om geld in te zamelen voor Schildklier Organisatie Nederland (SON). Dat vinden wij top! Lees meer over Sterres actie.

Deel opbrengst boek voor schildklierkanker

Voorkant boek Minke Kok

Minke Koks-Hendriks Franssenmaal heeft een boek geschreven ‘Bij heldere hemel’, mijn leven voorbij de kanker’. Tien jaar na de diagnose schildklierkanker, besloot zij alles opnieuw te beleven en op te tekenen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Schildklier Organisatie Nederland. SON is Minke zeer erkentelijk voor dit aardige en waardevolle gebaar.

24-hour sport challenge voor schildklierkankeronderzoek

Eelco Franckaert ging precies 2 jaar na de operatie van zijn vrouw deze challenge aan om de artsen die zijn vrouw met succes opereerden te helpen bij de fondsenwerving voor hun unieke onderzoek om schildklierkanker nog beter te kunnen behandelen.

Hij fietste 300 km, schaatste 40 km, zwom 5 km en liep als afsluiting een volledige marathon van 42 km. Wel ‘binnen’ in verband met de avondklok (het was coronatijd). Een onwaarschijnlijke knappe prestatie! Eelco haalde €10.000 op voor schildklierkankeronderzoek!

3e jaars verpleegkundigen i.o. organiseren actie

“Omdat ik zelf geboren ben met CHT – een aangeboren schildklierziekte – en de moeder van een klasgenoot ook een schildklieraandoening heeft, hebben wij hierover verteld. De klas vond het belangrijk dat er meer erkenning en herkenning komt voor mensen met een schildklieraandoening. Met de verloting van mooie prijzen, een emballageactie bij een supermarkt en de verkoop van arretjescake en kipnuggets hebben we €385 bij elkaar gebracht.” Een geweldig initiatief van deze dames!

verpleegkundige na sponsoractie

Liselotte liep ruim €4.000 bij elkaar!

Liselotte liep met een aantal medewerkers van Schildklier Organisatie Nederland (SON) De Fish Potato Run en bereikte een bedrag van €4.236,56!

Liselotte Run

Liselotte heeft de ziekte van Graves, waarvoor ze zware medicijnen moest slikken waardoor haar schildklier niets meer deed. Liselottes motivatie om de Run te doen: “Er zijn 800.000 schildklierpatiënten (2014). Er zijn echter te weinig fondsen beschikbaar voor onderzoek naar de oorzaak, de diagnose en de oplossing. Daardoor lopen duizenden mensen in ons land jaar in jaar uit te tobben met medicatie, chronische vermoeidheid, hartkloppingen, haaruitval en nog heel veel andere nare verschijnselen. Je leven is dan echt niet leuk meer, stappen is er niet bij en sporten al helemaal niet.

SON probeert zelf op allerlei manieren fondsen te werven voor dergelijk en degelijk onderzoek. De FishPotatoRun is hier een voorbeeld van. Deze loop ik samen met een aantal vrijwilligers van SON.” Lees meer over deze actieve dame.

Andere ideeën

 • Op de rommelmarkt oude spullen verkopen (bijvoorbeeld tijdens Koningsdag)
 • Zelf mondkapjes maken en de opbrengst schenken
 • Een wielerwedstrijd rijden ten bate van …
 • Organiseren van, of deelnemen aan een wandeltocht of sponsorloop
 • Organiseren van bridgedrive
 • Geld inzamelen via deelname aan halve marathon
 • I.p.v. verjaardagscadeaus een bijdrage vragen voor onderzoek
 • Oliebollen of wafels bakken
 • Een boek wat je zelf geschreven hebt! inkomsten naar …
 • Lege flessenactie
 • Zwemestafette waarbij de deelnemers zich voor elk baantje hadden laten sponsoren
 • Cupcakes bakken
 • Kunstschilder verkoopt zijn schilderijen. Deel van de opbrengst gaat naar …

Kom ook in actie!

Wil jij ook in actie komen voor ‘de schildklier’? Of voor een specifieke schildklieraandoening? Neem dan contact met ons op via info@schildklier.nl. We helpen je graag met de publiciteit rondom jouw actie!