Hybride zorg

Schildklier Organisatie Nederland pleit voor structurele inbedding van digitale zorg en voor hybride zorg: de optimale combinatie van zorg op afstand én op de locatie van de zorgverlener. 

In het begin van de coronacrisis gingen veel deuren van zorgverleners letterlijk dicht en werd zorg op afstand de regel: via de gewone telefoon maar ook steeds meer via beeldbellen of telebegeleiding. Hoewel overal de ambitie klinkt om meer digitale zorg te gaan gebruiken, leidt de coronacrisis toch niet vanzelf tot een structurele invoering van zorg op afstand, schrijft de Patiëntenfederatie Nederland (PN) in een brief aan de Tweede Kamer.

PN pleit voor een structurele inbedding van digitale zorg en voor hybride zorg: de optimale combinatie van zorg op afstand én op de locatie van de zorgverlener. ‘Patiënten die dat willen kunnen veel contacten online doen, behalve een eventuele benodigde fysieke afspraak. En willen ze voor alles naar de praktijk of poli blijven komen, dan kan dat natuurlijk ook. Hybride zorg draagt zo bij aan de juiste zorg op de juiste plek en het juiste moment. Bovendien blijven digitale kanalen toegankelijk als de deuren onverhoopt fysiek dicht gaan’, staat in de brief.

Schildklier Organisatie Nederland, lid van Patiëntenfederatie Nederland, ondersteunt dit pleidooi voor de combinatie van digitaal contact én afspraken op de locatie van je behandelaar van harte.

 

Lees het nieuwsbericht van SON