Kidz Only!

Deze pagina is vooral gericht op informatie van, voor en over kinderen met een schildklieraandoening. Heb jij tips of bijdragen die je graag wilt delen met lotgenoten, stuur deze dan op naar info@schildklier.nl.

Kinderbrochure: ‘CHT, wat is dat?’

Deze brochure is geschreven in heldere taal voor de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar. Ideaal voor een spreekbeurt, uitleg aan vriendjes/ vriendinnetjes, familie, school of sportvereniging. De brochure is te bestellen via de webshop van SON.

Ga naar de webshop

 

Cyberpoli

De Cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Er is ook een poli voor jongeren met een schildklieraandoeningen. Dit aanspreekpunt is 24/7 beschikbaar en helpt jongeren met hun vragen over de schildklier. Hier kun je ook ervaringen van andere kinderen en jongeren lezen.
Cyberpoli/schildklier is mogelijk gemaakt door Stichting Artsen voor Kinderen, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, het AMC en Schildklier Organisatie Nederland (SON).

Ga naar de Cyberpoli / schildklier

 

Spreekbeurten

Als de diagnose is gesteld, informeer dan de school dat je kind een schildklieraandoening heeft. Een goede manier om klasgenootjes in te lichten kan een spreekbeurt zijn.

  • Spreekbeurt over CHT (met dank aan Maxime Kloos).
    Het pakket bestaat uit een PowerPoint presentatie en de bijbehorende tekst. Een aantal ‘onderdelen’ kun je persoonlijk invullen; het gaat uiteraard om jouw verhaal.
    • Bekijk de powerpoint
    • Bekijk de bijbehorende tekst
  • ‘Ik Heb Dat’- werkstukken
    Heb jij een spreekbeurt gehouden over je schildklieraandoening en wil je deze delen? Stuur deze dan door naar info@schildklier.nl.

Patiëntenrechten van kinderen

Wie beslist er eigenlijk wat het beste voor je is als je ziek bent? Moet er rekening worden gehouden met jouw mening? Dit staat allemaal in een speciale wet, de WGBO. De Stichting Kind & Ziekenhuis heeft het mooi op rijtje gezet op de website Ja dokter, nee dokter.

Bekijk Ja dokter, nee dokter

 

Wat als je kind 18 is?

Folder over de overstap naar de volwassenenzorg
Kleine kinderen worden groot. Zodra ze achttien worden, moeten chronisch zieke jongeren overstappen van de kinderarts naar een specialist of huisarts. Deze overgang verloopt meestal niet zonder slag of stoot. Hoe bereid je jongeren voor op deze transitie?

cover folder

Ga naar de webshop

 

 

Praktische cursussen

Op Koers
Cursussen voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar met een chronische ziekte. In de cursus leer je beter omgaan met vervelende en lastige gevolgen van je ziekte.

Ga naar Op Koers online