Voor mensen met een schildklierknobbel met (verdenking op) schildklierkanker is het vaak onduidelijk wat zij kunnen verwachten als zij via een verwijzing in het ziekenhuis komen. In de tweedelige webinarserie ‘Van schildklierknobbel(s) tot schildklierkanker’ bieden wij inzicht in het diagnose- en behandeltraject én in de behandelingen bij gevorderd schildklierkanker.
Webinar Schildklierknobbel(s), folliculaire en papillaire schildklierkanker
Het webinar ‘Schildklierknobbel(s), folliculaire en papillaire schildklierkanker’ biedt (praktische) informatie over het diagnose-traject bij (een) schildklierknobbel(s), behandelingen bij goedaardige knobbels en informatie over behandelingen bij papillaire en folliculaire schildklierkanker. Daarnaast is er veel aandacht voor de begeleiding en nazorg.
Dit webinar kwam tot stand dankzij de medewerking van een grote groep medewerkers van de polikliniek Interne Geneeskunde en Rijnstate Oncologisch Centrum.
Ervaringen
Jody en Ellen interviewen elkaar over hun ervaring met het hebben van schildklierkanker. Wat de diagnose met je doet, hoe het traject van onderzoeken verloopt, hoe zij dit beleefden en wat zij ervaren als gevolg. Jody heeft papillair – en Ellen papillair en folliculair schildklierkanker.
Webinar Gevorderd schildklierkanker en behandelingen
Dit webinar ‘Gevorderd schildklierkanker en behandelingen’ gaat over behandelingen bij folliculaire, papillaire en medullaire schildklierkanker. Dr. Rachel van Leeuwaarde, internist-endocrinoloog bij de Afdeling Endocriene Oncologie van het UMC Utrecht, gaat ook uitgebreid in op systeemtherapie.
Ervaringen
Daniëlles ervaring met het diagnose stellen, het vervolgtraject en wat het voor haar betekent.