Webinar ‘Schildklier en Zwangerschap’

Schildklieraandoeningen kunnen een rol spelen voor, tijdens en na de zwangerschap. Een goede schildklierfunctie is belangrijk voor de bevruchting, een ongecompliceerde zwangerschap en voor een goede ontwikkeling van het ongeboren kind.

SON ontvangt veel vragen over zwanger worden, miskramen en zwanger zijn met een schildklieraandoening. Om die reden hebben we eerder een werkgroep zwangerschap opgericht en organiseerden we op 21 april 2022 een webinar over deze onderwerpen. Tim Korevaar, internist-endocrinoloog in het Erasmus MC, is gespecialiseerd in schildkierziekten tijdens zwangerschap en presenteerde het webinar.

Welke onderwerpen komen onder meer aan bod?

  • de rol van schildklierhormoon bij zwanger worden/zijn
  • de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te traag werkende schildklier
  • de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te snel werkende schildklier
  • de combinatie behandeling T3+T4
  • TPO-antistoffen
  • subklinische hypothyreoïdie

Dr. Tim Korevaar, Erasmus MC

Tim Korevaar

Korevaar is internist-endocrinoloog en internist obstetric medicin in opleiding.

Tim Korevaar is medevoorzitter van de Amerikaanse richtlijnencommissie schildklierziekten en zwangerschap en de coördinator van het Consortium voor Schildklier en Zwangerschap. Dit is een grote internationale samenwerking die momenteel bestaat uit meer dan 25 studies, die hun individuele deelnemersgegevens delen om grote meta-analyses te doen over de gevolgen van schildklieraandoeningen tijdens de zwangerschap.