Zelftest Kwaliteit van leven

Waar sta jij? Check het!

Het kan zijn dat je ondanks medicatie nog steeds klachten hebt en tegen bepaalde problemen aanloopt in het dagelijks leven. In deze ‘Zelftest Kwaliteit van leven’ kun je op 8 categorieën aangegeven of je last of problemen ervaart en hoevéél. Vaak zijn mensen met een chronische aandoening zo gewend geraakt aan hun klachten dat ze deze niet meer als afwijkend beschouwen. En dus ook niet meer geneigd te kijken of er verbetering mogelijk is.

Doe de Zelftest

Scoor je in de Zelftest relatief hoog op een bepaalde klacht of situatie (last, veel last of zeer veel last), dan kun je kijken of er op dat gebied informatie voor handen is. Zoek op deze website of stel je vraag aan de contactpersonen van de Schildkliertelefoon. We hopen dat de informatie die je vindt, je kan helpen jouw situatie te verbeteren.

Klachtenvrij is het doel

Als je aanhoudende klachten hebt, bespreek dit dan met je huisarts, internist, schildklierverpleegkundige of praktijkondersteuner. Wellicht kan er nog aan de dosering gesleuteld worden. Het instellen op medicijnen luistert nauw en elke patiënt heeft tenslotte zijn eigen optimale waarden.

Zelftest kwaliteit van leven SON
Klik op het plaatje voor een vergroting en sla deze indien gewenst op.
*De Zelftest is in het kader van de Week van de Schildklier 2018 ontwikkeld door SON.