Bijschildklieren

Uiteraard is elk mens uniek. Maar ook het verloop van een bijschildklierenziekte is bij elke persoon uniek. De ervaringen die je hier leest zijn dit dus ook.

Heb jij ook een ervaring die je wilt delen met anderen, laat het ons weten! (publicatie kan ook anoniem). Stuur een mail naar communicatie@schildklier.nl.

Marga: “Hoe pseudo-hypoparathyreoïdie bij mij ontdekt is?”

“De huisarts belde mij de volgende dag op. Ik moest op het spreekuur komen. Mijn calciumwaarde in het bloed was veel te laag. Ook waren er nog een aantal andere afwijkingen in de bloedwaarden. Hij verwees mij met spoed naar een internist-endocrinoloog.”

Lees meer

Thea over gevolgen van hypoparathyreoïdie

De 53-jarige Thea ondervond aan den lijve welke impact slecht of niet werkende bijschildklieren op je lichaam hebben. Ruim tien jaar geleden voelde ze een knobbeltje in haar hals en maakte direct een afspraak met de huisarts. Die stuurde haar door naar het ziekenhuis, waar al snel de diagnose ‘schildklierkanker’ volgde. Dat het naast haar schildklier ook de bijschildklier was waar ze last van zou krijgen, wist ze toen nog niet.

Lees meer
Thea Eilander

Claudia blogt over haar bijschildklierenoperatie

“Ik heb al jaren een traagwerkende schildklier (hypothyreoïdie). Tijdens het traject van een maagverkleining is bij toeval ontdekt dat ik hyperparathyreoïdie heb. Dit betekent dat ik een verhoogd calciumgehalte (‘kalk’) in het bloed heb. Bij nader onderzoek bleek één van de bijschildklieren vergoot te zijn en te snel te werken. Hij moest er uit! Ik heb een blog bijgehouden van wat ik heb meegemaakt.”

Lees meer
Claudia